Rusya Açiklamasi 'Ukrayna, Luhansk'i Ingiltere'nin Gönderdigi Storm Shadow Füzeleriyle Vurdu'

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukrayna uçaklarinin Ingiltere’nin gönderdigi Storm Shadow uzun menzilli seyir füzeleri ile Ukrayna’nin dogusunda yer alan ve Rusya’nin kontrolünde bulunan Luhansk kentinde iki sanayi bölgesini vurdugunu açikladi.

Rusya-Ukrayna savasinda stratejik öneme sahip Bakhmut kentinde siddetli çatismalar sürüyor. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov yaptigi açiklamada, Rus birliklerinin kentin kuzeyinde ilerleme saglayarak bir mahalleyi ele geçirdigini belirtti.

Konasevkov, "Saldiri birlikleri, Bakhmut kentinin kuzeybati yönündeki bir mahalleyi kurtardi. Hava kuvvetleri birimleri, güney birlikleri, Donetsk’in Grigorovka, Krasnoye ve Chasov Yar yerlesim alanlarinda Ukrayna Silahli Kuvvetleri’ni yenilgiye ugratti. Önceki gün hava kuvvetleri bu bölgede 9 sorti gerçeklestirdi. Topçu birlikleri 98 atis görevini tamamladi" ifadelerini kullandi.

"Ingiliz füzelerini kullanan Ukrayna uçaklari düsürüldü"

Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarin Ingiltere’nin tedarik ettigi Storm Shadow füzeleri ile Luhansk’i vurdugunu, Rus Hava Kuvvetleri’nin bu füzeleri atesleyen Ukrayna uçaklarini düsürdügünü belirten Konasenkov, "12 Mayis günü 18.30 civarinda Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait savas uçaklari, Luhansk kentindeki iki tesise füze saldirisi düzenledi.

Londra’nin bu silahlarin sivil hedeflere karsi kullanilmayacagi yönündeki açiklamalarinin aksine saldirida Ingiltere’nin Kiev rejimine tedarik ettigi Storm Shadow füzeleri kullanildi. Rus uçaklari, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 savas uçagini ve ona eskortluk eden MiG-29 savas uçagini düsürdü" seklinde konustu.

Kaynak: İHA