Kusadasi KOM Ekiplerinden Büyük Operasyon

Aydin’in Kusadasi ilçesinde KOM ekipleri düzenledikleri operasyonda iddiaya göre ticari is karsiliginda komisyon üzerine anlastiklari bir sahistan, anlasmanin sartlarini yerine getirmeden 30 bin Euro para isteyen ve sahsin otomobilini noter üzerinde zorla alindigini tespit eden ekipler, sekiz süpheliyi kiskivrak yakaladi. Adliyeye sevk edilen sekiz süpheliden altisi tutuklandi.

Kusadasi KOM Ekiplerinden Büyük Operasyon


Kusadasi Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirligi ekipleri çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, emniyete giderek kendisinin arabasinin zorla alindigi ifadesini veren E.B., süphelilerden sikayetçi oldu. Aralarinda bir ticari is oldugunu ifade eden E.B., konustuklari ticari isin olmadigini fakat karsi tarafin kendisinden yine de 30 bin Euro para talep ettiklerini ve tehdit ettiklerini beyan etti. Kusadasi’na gelen kisiler E.B.‘yi Kusadasi’nda bir notere götürerek arabasini zorla aldi. Noterden çikan kisiler E.B.’den ayrica 30 bin Euro para istedi. Emniyete giderek tehdit edildigini beyan eden E.B., tüm süphelilerden sikayetçi oldu. Emniyetteki hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan operasyon için dügmeye basildi. Parayi almaya gelen sekiz süpheli Kaçakçilik ve Organize ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi. Otomobilde yapilan aramada 1 adet ruhsatsiz tabanca ve 6.35 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Süpheliler yapilan sorgulamanin ardindan adli makamlara sevk edildi. Mahkeme tarafindan K.B., ve A.E.Y., adli kontrol sartiyla serbest birakilirken E.B., A.Z., Ö.A.C., A.U., U.C., ve C.Ö., isimli süpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA