Köy Okullari Meslek Liseleri Sayesinde Yenileniyor

Kiziltepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Milli Egitim Bakanligi tesvikleri ve kendi imkanlari ile Mardin ve çevre illerde okullarin ihtiyaçlari için ögretmen ve ögrencileri ile birlikte büyük basarilara imza atiyor. Meslek lisesinde köy okullarinin tüm ihtiyaçlari karsilaniyor.

Köy Okullari Meslek Liseleri Sayesinde Yenileniyor
Mardin’in Hurs köyünde çalismalarina devam eden Okul Müdürü Bülent Yildiz, ögrencileriyle köy okullarinin ihtiyaçlarini karsiladiklarini söyledi.

Yildiz, "Okulun bünyesinde Anadolu lisesi programi, mesleki açik ögretim lisesi ve mesleki egitim merkezi programlari çerçevesinde 2 bin 508 ögrencimiz egitim ve ögrenim faaliyetlerini gerçeklestiriyor. Okulumuzda döner sermaye isletmesi faaliyette olup okulumuzun ögrenci ve ögretmenlerinin katkilari ile ilimiz ve il disi olmak üzere özellikle ilimizin tüm kamu kurumlarimizin donatimsal ihtiyaçlarini karsilamaktayiz" dedi.



"Meslek liselerinde hayat var"

Yildiz, köy okullarinin ihtiyaçlarinin meslek liselerinden karsilandigini ve bu durumun kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Ilçe milli egitim müdürlükleriyle baslattiklari çalisma ile köy okullarinin tüm bakim ve onarim ihtiyaçlarini ögrenci ve ögretmenlerle yaptiklarini dile getiren Yildiz, "Gerek elektrik bakim onarimlari, insaat bakim onarimlari, su tesisatlari ve benzeri ihtiyaçlari kendi imkanlarimiz ve milli egitim müdürlügümüzün tahsis ettigi imkanlar ile günlük 2 araçla 7 veya 8 tane okulumuzu ziyaret ederek çalismalarimizi sürdürmekteyiz" diye konustu.



Deprem bölgesine 4 günde 500 tane soba üretildi

Meslek liselerinde köy okullarinin ihtiyaçlarinin yani sira deprem bölgelerine de destek verildigini belirten Yildiz, "Deprem felaketinde 4 günde yaklasik 500 tane soba üretimi yapip 3 tir ile bölgeye sevk ettik. Okullarimizin donatimsal ihtiyaçlarini karsilamaktayiz. Sira, masa, okul yöneticilik takimlari ve elektrik kompozisyon panolari tesisat bakim ve akilli tahtalarin onarimlari okullarimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayabilecek alt yapiya sahip olmaktadir. Ayrica bakanligimizin ders yapim merkezinden almis oldugumuz ihale ile diger illerimiz için de sira masa ve diger okul malzemeleri karsilanmaktadir. Su an da bakanligimizin bize tahsis etmis oldugu ödenek ile valiligimize yapmis oldugumuz sira ve masalari çok kisa bir süre içinde valiligimize sevk edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA