Istiklal Caddesi Tamamen Trafige Açildi

İçel Büyüksehir Belediyesince Istiklal Caddesinde yürütülen 2. etap çalismalari tamamlanarak cadde trafige açildi.

Istiklal Caddesi Tamamen Trafige Açildi
Birinci etap çalismalarini kisa sürede tamamlayarak 2. etap çalismalarina baslayan İçel Büyüksehir Belediyesi, Istiklal Caddesini eski görünümünden kurtararak, modern bir yapiya kavusturdu. Bastan sona yenilenen cadde, kaliteli ve konforlu bir görünüm kazandi. Planlandigi ayda bitirilen proje çerçevesinde ilk olarak altyapi yenileme ve asfaltlama islemleri tamamlandi. Bisiklet yolunun yapildigi caddede, engelli vatandaslar için de güvenli engelli yüzeylerin bulundugu kaldirim düzenlemesi gerçeklestirildi.

Agaçlandirma, isiklandirma ve kent mobilyalari yerlestirme islemlerinin de kisa sürede tamamlandigi cadde, yaya ve araçlarin kullanimina açildi.

“Toplamda 5 bin ton asfalt, 13 bin metrekare kaldirim yenileme çalismasi yaptik”

İçel Büyüksehir Belediyesi Etüt Projeler Dairesi Baskanliginda mimar olarak görev yapan Seyda Kaymaz, cadde ile ilgili çalismalarin detaylarini anlatarak, “Istiklal Caddesi 2. etap çalismalari sona erdi. Tüm bu yapilan çalismalar çerçevesinde toplamda 5 bin ton asfalt yenileme islemi gerçeklestirdik. 13 bin metrekare kadar da kaldirim yenileme çalismamizi tamamladik. Araç yoluna ek olarak bir de gidis-gelis yönlü ve güvenlik bariyerli bir sekilde bisiklet yolumuzu tamamladik, vatandaslarimizin hizmetini açtik. Aydinlatma direklerimizin tamamini yeniledik. Bu cadde boyunca yesil alan sayisini arttirdik ve yaklasik 300 adet yeni agaç dikimi gerçeklestirdik. İçel’de yasayan vatandaslarimiza ve buradaki esnafimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Yol çalismasindan çok memnunuz”

Bölgedeki eczanede eczaci uzmani olarak çalisan Sule Öksüz, yol çalismasinin beklediklerinden erken bittigini belirterek, “Yol çalismasi ile ilgili su an çok memnunuz, mutluyuz. Çok erken bitti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA