Israil Savas Uçaklari Gazze'de Sivillerin Evlerini Bombaladi

Israil savas uçaklari sivil yerlesim yerlerini hedef alarak 6 evi bombaladi.

Israil Savas Uçaklari Gazze'de Sivillerin Evlerini Bombaladi


Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari 5. gününde devam ediyor. Israil’e ait savas uçaklari, Gazze Seridi’nin farkli bölgelerinde bulunan 6 evi bombalayarak yerle bir etti. Israil’in evleri bombaladigi anlar ise kameralara yansidi. Filistinli kaynaklara göre Cebali mülteci kampi yakininda bulunan Nabhan ve El Haw ailesine ait iki ev Israil güçleri tarafindan hedef alinarak defalarca vuruldu. Nusseirat mülteci kampinin da ayrica Israi’e ait savas uçaklari tarafindan direkt olarak hedef alindigi ögrenildi.

Gazze Seridi’nin kuzeyinde bulunan El Shanbari ailesine ait bir evde ve El Zaytoun semtindeki Tafesh ve Selmy ailesinin evleri de Israil’in saldirilari sonucu tamamen yikildi.

Filistin Saglik Bakanligi tarafindan bombalanan evlerde ölü veya yarali sayisina dair henüz bir bilgi verilmezken saldiriya ugrayan evlerin çevresindeki yapilarin hasara ugradigi belirtildi.

Öte yandan, Filistin Saglik Bakanligi yaptigi açiklamada, Israil’in Sali günü Gazze Seridi’ne yönelik baslattigi saldirilarda 34 kisinin hayatini kaybettigini duyurmus, 147 kisinin de yaralandigini belirtmisti.
Kaynak: İHA