Islahiye'deki Deprem Konutlari Hizla Yükseliyor

Asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras depremlerinin en yikici oldugu sehirler arasinda yer alan Gaziantep’in Islahiye ilçesinde yapimina baslanan deprem konutlari hizla yükseliyor. Toplam 17 bloktan olusan konutlardan 6 blogu tamamlanma asamasina geldi.

Islahiye'deki Deprem Konutlari Hizla Yükseliyor


Kahramanmaras’ta 6 Subat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin vurdugu Islahiye’de depremzedeler için ilk etapta Degirmencik Mahallesi’nde yapilacak 399 TOKI konutunun yapimina 13 Subat’ta baslanmisti. TOKI tarafindan yapilan ve yaklasik 90 gün gibi kisa süre içerisinde yürütülen çalismalarda, önce zemin ve temel etüd çalismalari tamamlanirken, yapilan ihalenin ardindan ise bazi binalarin temel kazma ve insa çalismalari baslandi. Temellerin ardindan ise bazi binalarin kaba insaatina baslandi. 17 bloktan olusan konutlardan 6’si tamamlanma asamasina geldi. Bazi bloklarin çatilari bile örülerek, alçi yapimina geçilirken, bazilarinda ise temel atma ve kat çikma islemleri sürüyor.

Insaatin idari amiri Muhammet Furkan Baybek, insaatlarin tamamlanmasi için kendilerine verilen sürenin 8 ay oldugunu hatirlatirken, kendilerinin daha da erken tamamlamak için yogun bir çalisma yürüttüklerini ifade etti.

Baybek, "6 Subat depreminin ardindan 1 hafta sonraki süreçte is makinelerimizle direkt basladik. Radyan temel ve perde beton sistemi yapmamiza ragmen oldukça yogun ve hizli sekilde çalismalarimizi yürütüyoruz. 17 bloktan olusan 399 daire insa ediyoruz. Teslimat için 8 ay gibi bir kisa süre verildi.

Elimizden geldigi, imkanlarimizin ölçüsünde daha kisa sürede teslim etmek istiyoruz. 6 adet blogumuzun temel kalip blogumuzun tünel kalip islemlerimizin bitmesine az kaldi. Su anda bitme asamasina gelen bloklar var. Çatisini ördügümüz bloklar var. Duvar islemlerini bitirdigimiz, alçi islemlerine basladigimiz bloklar mevcut. Insallah insanlarimizin yaralarina merhem olabilecek bu konutlari, en hizli bir sekilde hak sahiplerine teslim etmek istiyoruz. Bu yönde de var gücümüzle çalisiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA