ETÜ'lü Ögrenciler Özel Gereksinimli Çocuklara Egitim Verecek

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Dogu Akademi Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi arasinda imzalan is birligi protokolü kapsaminda egitim alan spor bilimleri fakültesi ögrencileri için sertifika töreni düzenlendi.

ETÜ'lü Ögrenciler Özel Gereksinimli Çocuklara Egitim Verecek
Rehabilitasyon merkezlerinin spor egitmeni ihtiyacini karsilamak ve spor bilimleri fakültesi ögrencileri için yeni istihdam alanlari olusturmak amaciyla hayata geçirilen protokol kapsaminda, ögrencilere 16 hafta süresince ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Namli ve Atatürk Üniversitesi Egitim Fakültesi Özel Egitim Bölümü ögretim elemanlarindan Ars. Gör. Mehmet Isik tarafindan egitim verildi.

Özel gereksinimli çocuklara yönelik uygulamali spor ve egzersiz egitimini basariyla tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarini aldi.

Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konusan Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, basarili olan kursiyerlerin rehabilitasyon merkezlerinde egitmen olarak görev alabilecegini belirterek: “Programimizin engelliler haftasinda olmasi oldukça güzel bir tevafuk oldu. Üniversitemizde bilimsel çalismalara oldugu kadar toplumun genelini ilgilendiren konulara da önem veriyoruz. Bu kapsamda geçtigimiz aylarda Dogu Akademi Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile yapmis oldugumuz is birligiyle spor bilimleri fakültesi 4. sinif ögrencilerimiz kapsamli bir egitim sürecinden geçerek bugün sertifikalarini almaya hak kazandilar. Ayrica bu sertifika ile ögrencilerimiz özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklara egitim verebilecek egitmenlerin yetistirilmesine de katki saglayacak. Bir kez daha bu süreçte emegi geçen herkese tesekkür ediyor, böylesine anlamli bir projenin içerisinde yer alan ögrencilerimize de gönülden basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA