Depremzedeler Oy Kullanmak Için Ücretsiz Olarak Deprem Bölgesine Tasiniyor

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Ankara’ya gelen depremzedeler, 14 Mayis’ta gerçeklestirilecek olan Cumhurbaskani Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için AFAD koordinesinde ücretsiz olarak deprem bölgesine ulastiriliyor.

Depremzedeler Oy Kullanmak Için Ücretsiz Olarak Deprem Bölgesine Tasiniyor


6 Subat’ta meydana gelen ve 11 ili etkisi altina alan depremler sonucunda sehirlerinden göç etmek zorunda kalan depremzedelerin 14 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oy kullanabilmek için AFAD koordinesinde ücretsiz olarak deprem bölgesindeki sehirlere ulasimi saglaniyor. Depremzedeler AFAD’a yaptiklari basvurular neticesinde iletisime geçilerek Ankara Sehirlerarasi Terminal Isletmesi’nden (ASTI) ücretsiz olarak ikametlerinin oldugu sehirlere ulastiriliyor. Konuyla ilgili açiklama yapan Ankara AFAD Egitim Subesi Sefi Sibel Kurt, “Son ana kadar otobüslerin kaldirilacagini ve 7 bin kisinin gidisi planlandi. Su ana kadar 20’den fazla otobüs hareket etti” dedi.

Kurt, yasanan yogunluklardan kaynakli bilet bulamayan veya bilet alamayan depremzedelerin ulasimlarinin AFAD tarafindan saglandigini vurgulayarak, “Depremin oldugu ilk zamanlardan beri biz burada depremzedeleri karsilama ve yerlestirme görevini yapiyoruz. Son 1 haftadir seçimlerden dolayi memleketine gidip oy kullanmak isteyen vatandaslarimizin gidislerinde kolaylik saglamak ve tarifeli uçak ile tarifeli otobüs biletleri bittigi için vatandaslara kolaylik olmasi için AFAD ile Ankara Valiligi koordinasyonuyla otobüs kiralama islemi yapildi. 7 ile vatandaslarimizi ücretsiz ulastiriyoruz ve yine ayni araçlarla vatandaslarimizi geri dönmesini sagliyoruz. Bugün gece saatlerine kadar gelen tüm talepleri karsilamak üzere yaklasik 7 bin kisinin gidisini planlamaktayiz. Simdiye kadar 20’den fazla otobüsümüz kalkti” ifadelerini kullandi.

“Hatay’a dönmek istedigimizi söyledik ve onlarda memnuniyetle karsiladilar”

Depremden etkilenen Hatice Çoban, ikamet adresi olan Hatay’da oy kullanmaya gittiklerini ve çocuklarinin depremden çok fazla etkilendigini belirterek, “Antakya’nin Saraykent Mahallesi’nde oturuyorduk. Ikamet adresimiz Hatay’da. Çocuklarimizin psikolojisi için Ankara’ya dönmek zorunda kaldik. Lamba sallansa bile deprem oldu diye uyuyamiyoruz. Oyumuzu kullanmak için AFAD’a basvurduk. Hatay’a dönmek istedigimizi söyledik ve onlarda memnuniyetle karsiladilar. Ankara’ya geçici olarak geldik. Simdi de fay hattindan uzak oldugu için Ankara’da ev bakiyoruz” seklinde konustu.



“Enkazla karsilasacagim için çok üzgünüm”

Letife Akyürek de depremden etkilenen ve yakinlarini depremde kaybettigini, oy kullandiktan sonra birkaç gün yakinlarini ziyaret edip ailecek tekrar Ankara’ya döneceklerini vurgulayarak, “Çok yakinlarimi kaybettim ve aslinda çok canim yaniyor. Su an enkazla karsilasacagim ve çok üzgünüm. Bir an önce evlerimizin olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA