Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Terör Örgütleriyle Yol Yürünerek Ülke Yönetilmez'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Terör örgütleriyle yol yürünerek ülke yönetilmez. Terör örgütlerinin basi ezilerek ülke yönetilir. Cudi, Gabar, Tendürek, Bestler Deresi’nde bunlarin inlerine girdik mi? Bu malum terör örgütünün parlamentodaki uzantilari bu inleri tekrar aslina döndürecegiz diyor. Bunlara firsat vermeyecegiz. Evlatlarimizin gelecegini böyle bir kumar masasina meze edilecek kadar degersiz görenlere bu millet sözünü sandikta söyleyecektir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Terör Örgütleriyle Yol Yürünerek Ülke Yönetilmez'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Beyoglu mitinglerinde halka hitap etti. Cumhurbaskani Erdogan, “Buraya gelene kadar yolun sagi solu gümbür gümbür. Resmi rakam su anda burada 45 bin kisi var. Dik duracagiz, diklesmeyecegiz, gümbür gümbür sandiklara gidecegiz. 2 gündür Istanbul’un ilçelerinde hemserilerimizle her biri ayri ayri birer destan olan bulusmalar yaptik. Burada dogdum, burada büyüdüm. Son toplanti bu bundan sonra toplantim yok. Bundan sonrasi özel. Dün Istanbul’daki maratonumuza Cuma namazinda Barbaros Hayrettin Pasa Camii’nin açilisi ile basladik. Levent adi almasinin sebebi askerleriydi. Deniz müzesinin oldugu yere dogru inisini yapti. Preveze Zaferi’nin lideri. Kaptan-i derya Barbaros Hayrettin Pasa, onun adini verdik. Cami de muhtesem oldu. O çevrede öyle bir cami maalesef yoktu. Onu yapmak da bize nasip oldu. Maliyeti de su an itibariyla 750 milyon Türk Lirasi” ifadelerini kullandi.

"Istanbul’u iste böyle azap içindeyken devraldik"

Gençliginin Kasimpasa’da geçtigini söyleyen Erdogan, “Insallah buradan gidecegimiz Ayasofya Cami’nde eda edecegimiz aksam ezaniyla programi bitirecegiz. Böylece Istanbul’un ruhuna bu sehri bize emanet eden Fatih’in mirasina uygun bir sekilde kampanyamizi sona erdirecegiz. Son mitingimiz için Beyoglu’nu seçmemiz rastgele tercih degil. Biz ezelden Kasimpasaliyiz. Çocuklugumuz gençligimiz buralarda geçti. Okmeydani’nda 13-14 yasinda futbol oynadigimiz dönemler, siyasetteki ilk seçimi Beyoglu’nda yasadim. Istanbul’a belediye baskani oldugumda yine Beyoglu ile birlikte yol yürüdüm. Okudugumuz siir sebebiyle siyasi yasakli hale gelip cezaevine girmemiz de tam da Beyoglu’na yakisir bir durustu. Tarihi seçim öncesi Beyoglu’nun huzurundayiz. Yilarca Beyoglu’nda Istanbul’a da ülkeye de azap çektirdiler. Hem geri birakarak, yoksul birakarak, yoksun birakarak azap çektirdiler. Hem de tertemiz ruhuna kirli ellerini dokunarak azap çektirdiler. Biz Istanbul’u iste böyle azap içindeyken devraldik. Çalistik çabaladik sehri Fatih’in emanetine uygun eserlerle hizmetlerle donattik” diye konustu.



“2024’te büyüksehiri bunlardan yeniden almamiz lazim”

Konusmasina devam eden Cumhurbaskani Erdogan, "Son mahalli seçimlerde her sey güzel olacak diyerek sehrin büyüksehirini devralanlar Istanbul’u o eski kötü günlerine yeniden döndürdüler. Haliç’in halini biliyorsunuz dimi, neydi, kokudan geçiliyor muydu? Sütlüce’yi biliyorsunuz degil mi? Sütlüce mezbahanesinin oldugu yer neydi? Kardeslerim belediye baskanligini bu kardesinize verdiniz belediye baskanligini aldiktan sonra bütün Haliç’in pisligini 9,5 kilometre uzakliktaki Alibeyköy Tasocagi’na borularla naklettik. Daha sonra oranin geri dönüsümle suyunu tekrar Haliç’e indirdik. Bunu bilmeniz ve CHP’lilere anlatmaniz lazim. Haliç’te balik yoktu. Balik oldu. Haliç’te bogazdan oraya bogazin suyunu bagladik ve Haliç’in suyunu o pis kokusundan halden orayi kurtardik ve su andaki Haliç haline getirdik. Fakat Beyefendi geldi, Haliç tekrar maalesef öyle degil mi, vay vay vay. Yarini halledelim, yarindan sonra da 2024’te büyüksehiri bunlardan yeniden almamiz lazim” seklinde konustu.

Konusmasinda Muharrem Ince’nin istifasina deginen Cumhurbaskani Erdogan, "Esersiz, hizmetsiz, sevgisiz ruhsuz bir sehir haline getirmek istedikleri Istanbul’a ilçe belediyelerimiz ve bakanliklarimiz vasitasiyla yine biz sahip çiktik. Simdi de ayni felaketi Cumhurbaskanligi ve meclis seçimleriyle ülkenin tamamina yasatmaya çalisiyor. Bunun için gözlerini öyle karartmis durumdalar ki ülkenin ve milletin her degerini kumar masasina sürmekten çekinmiyorlar. Biz kumar masasinda olmayacagiz, Meral Hanim niye oldun? Tekrar niye döndün? Biz noter masasinda olmayacagiz, niye oldun? Bunlara inanilmaz, bunlara güvenilmez, Allah muhafaza, seçimi biz kazanalim da isterse ülke batsin bitsin havasiyla yarina odaklanmis durumdalar. Kendilerini öyle bir sartlandirmislar ki her gün akil disi, ahlak disi, vicdan disi bir yöntemle karsimiza çikiyorlar. Masanin ortaklarindan biri oradan kalktiklarinda 3 gün boyunca neler dendigini hatirlayin. Sonra bu ortagi yeniden masaya oturduklarinda nasil nobranca saygisizca piskince davrandiklarini hatirlayin. Bir önceki seçimde karsimiza çikardiklari bu seçimde de kendi kurdugu partinin adayi olarak yarisa karilan kisiye yaptiklarina bakin. Neler söylediler, hakaret ettiler, kimleri devreye soktular. Bunlar ise yaramayinca FETÖ’nün en igrenç yöntemi olan montaj kaset kumpasiyla alçaklikla tavan yaptilar. Üstelik aylardir. Sürekli kaset, montaj yapay zeka diye ortaligi velveleye verenler de kendileriydi. Artik kabahatlerinin üzerini örtmek için mi böyle yapiyorlar bilmiyoruz. Biz siyasetin bu tarz yöntemlerle çirkinlestirilmesine siyasete çamur bulastirilmasina hep karsi olduk. Bugün de karsiyiz, kasetçilere milletimin hak ettigi dersi sandikta verecegine inaniyorum” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin her seçimi ülkemiz için ayri bir yol ayrimi olarak gerçeklestiriliyor" ifadelerini kullanan Erdogan, "Bay bay kemal Londra tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmis. Yalan dolan. Türkiye Yüzyili Cumhuriyetimizin yeni asrinda ülkemizi çikarmak istedigimiz yerin adidir. Iste bay bay Kemal ve kumar masasindaki arkadaslari güya ülkenin yönetimindeki kisilerle nasil görüsüyorlar. Bunlar talimati nereden aliyorlar. Kandil’den aliyorlar. Kandil’de kimler var? Teröristler var. Bu teröristlere biz bu ülkeyi teslim edebilir miyiz? Biz ülkemizi böldürtür müyüz? Bay bay Kemal bölücü, bay bay Kemal teröristlerle isbirligi halinde. Kandil’deki teröristler neyse bay bay Kemal de o. Iste su anda bu yuvarlak masanin etrafindakiler bunlarla isbirligi halinde” dedi

"Terör örgütlerinin basi ezilerek ülke yönetilir"

Cumhurbaskani Erdogan, "Biz Cumhur Ittifaki olarak ülkemizi böldürtmeyiz. Yarinki seçimle gümbür gümbür sandiklardan çikacak ve ülkemizi bölmek isteyenlere gerekenlere de gereken dersi sizlerle beraber verecegiz. Beyoglu’nun, Kasimpasa’nin, yigit evlatlari buna müsaade etmeyecektir. Terör örgütleriyle yol yürünerek ülke yönetilmez. Tam tersine terör örgütlerinin basi ezilerek ülke yönetilir. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde bunlarin inlerine girdik mi? Bu malum terör örgütünün parlamentodaki uzantilari ne diyor? Biz gelir gelmez bu inleri tekrar aslina döndürecegiz diyor. Iste bunlara firsat vermeyecegiz. Bütün mesele, sandiklar. Sandiklardan gümbür gümbür çikacagiz. Terör örgütünün güdümündeki partiye belediyeleri, bakanliklari, kurumlari peskes çekerek millete hizmet edilmez. Bay bay Kemal, eger Selo’yu kurtarmak istiyorsaniz oyu bana verin diyor. Simdi ben de diyorum ki, bu Selo kim? Diyarbakir’da benim 51 Kürt kardesimin ölümüne neden olan Selo degil mi? Cezaevine niye girdi? Iste bu kardeslerimizi ölümüne neden oldugu için. Bunlar gidip onu ziyaret ediyorlar. Bay bay Kemal diyor ki, onu ben disari çikaracagim. Eger, Erdogan is basinda kaldigi sürece adalet, hak ve hukuktan baska bir sey tecelli etmez. Teröristlere de bu yol açilmaz” diye konustu.



"Bunlar kazanmak için ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar. Bunlarin hepsini asacagiz"

“Örgütün basindakilerden bir tanesi de ’bunlari biz çözecegiz’ diyor. Bebek katilinin Imrali’daki cezaevi kapilarini kirarak onu disari çikaracaklarmis" ifadelerini kullanan Cumhurbaskani Erdogan, "Ama ise saglam sarilacagiz, kale içeriden fethedilir, gençler unutmayin. Surada kaldi birkaç saat. Çok çalisacagiz, durmayacagiz. Bölücü örgütün Kandil’deki yöneticilerinden destek alinarak sandiga degil ancak istikrarsizlik, belirsizlige gidilir. FETÖ’cülerin koltugunun altina girilerek onlarin malzemelerine sarilarak ülkeye hizmet edilmez. Batidaki tetikçi medya kuruluslari Erdogan’a saldiriyor. Çünkü Erdogan ülkeyi onlara satmadi, sattirmadi. Tefecilere, örtülü operasyon haydutlarina yaslanilarak Türkiye’nin çikarlari korunmaz. Böyle yapilarak sadece ülkenin istikrari ve istikbali tehlikeye atilir. Bay bay Kemal bunlarin hepsini yapti. Ortaklari da göz göre göre bu tabloya sessiz kaliyor. Cumhurbaskani yardimciligi dagitiyor. Nerde ne varsa dagitiyor. 5-10 milletvekilligi. Böyle bir devlet yönetimi olur mu? Ama bunlar kazanmak için ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar. Bunlarin hepsini asacagiz. Evlatlarimizin gelecegini böyle bir kumar masasina meze edilecek kadar degersiz görenlere bu millet sözünü sandikta söyleyecektir” ifadelerini kullandi.

"Bu millet sirf kizginliktan dolayi ülkesini atese atmaz"

"Bu millet sirf kizginliktan dolayi ülkesini atese atmaz" diyen Cumhurbaskani Erdogan, "Simdi buradan Beyoglu’nun göbegi Kasimpasa’dan soruyorum. Istanbul, bu bölücü yoldaslarina, Kandil muhiplerine sandikta dersini veriyor musun? Bu kasetçi FETÖ ortaklarina sandikta dersini veriyor musun, bu ülkesini tefecilere soydurma sözünü bile ortada dolasanlara sandikta dersini veriyor musun? CHP, IYI Parti, HDP, bu zillet ittifakinin hepsi LGBT’ci. AK Parti, MHP ve Cumhur Ittifaki’na sizabilir mi? Aile kutsaldir. Güçlü aile olursa güçlü millet olur. Eger aile zayif düserse millet zayif düser. Biz bu LGBT’cilere ülkemizi kaptirmayacagiz. Kasimpasali olarak size inaniyorum, güveniyorum. Beyoglu kararini vermis, Istanbul kararini çoktan vermis. Dogdugum büyüdügüm yerlere de böylesi yakisir. Fatih’in evlatlarina böylesi yakisir. Bu millet sirf kizginliktan dolayi ülkesini atese atmaz. Biz milli iradenin gücüne de, milletimizim irfanina, sagduyusuna da hep inandik. Allah’in izniyle yarin sandiklarda bunun tezahürünü bir kez daha görecegiz. Türkiye yarin bir demokrasi söleni yasayacak. Yarin gece Cumhurbaskani ile meclisi ile Türkiye Yüzyilinin müjdesini ülkemizle beraber tüm dünyaya duyuracagimiza yürekten inaniyorum. Yarin gece seçim zaferimizin sevincini hep birlikte yasadiktan sonra isimize devam edecegiz. Ülkemize 21 yildir getirdigimiz eser ve hizmetler üzerinde Türkiye Yüzyil’ini yükseltmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA