Bilimsel Eczaciligin 184. Yilinda Vefakar Ve Cefakar Eczacilara Ödül

Aydin 21. Bölge Eczaci Odasi, bilimsel eczaciligin 184. yili etkinliklerini kapsaminda vefakar ve cefakar eczacilari plaketle ödüllendirdi. Törende konusan Aydin Eczaci Odasi Baskani Sefa Karaarslan, bilimin isiginda, toplumun kalbinde ve ilacin oldugu her yerde görevlerini sürdürdüklerini belirterek bunun en güzel örnegini Türk eczacilarinin asrin felaketi depremin yasandigi deprem bölgesinde sergilediklerini söyledi.

Bilimsel Eczaciligin 184. Yilinda Vefakar Ve Cefakar Eczacilara Ödül
Aydin Eczaci Odasi yönetimi tarafindan bu yil 14 Mayis Eczacilar Günü’nün genel seçim tarihiyle çakismasi nedeniyle etkinlikler erken yapildi. Eczaci Odasi’nin hizmet binasinda gerçeklestirilen etkinliklerde deprem felaketinde depremin yasandigi illere giderek gönüllü olarak hizmet veren eczacilara ve meslekte 50 ve 25. yilini eczacilara tesekkür plaketi verildi.

Törende konusan Aydin Eczaci Odasi Baskani Sefa Karaarslan, 14 Mayis 1839’dan günümüze geride kalan 184 yillik süreçten söz ederek meslegini insanlik için fedakarca sürdüren meslektaslarina da sükran ve minnet duygularini dile getirdi. Eczacilar olarak, 184 yildan bu yana bilginin ve sifanin adresi olduklarini kaydeden Baskan Karaarslan, “Meslektaslarimiz görev ve sorumluluk bilinçlerini sadece eczanelerde degil gerektigi durumlarda her sart ve ortamda hiçbir fedakarliktan kaçinmadan sürdürdügünü ülkemizi derinden üzen deprem felaketinde göstermistir. Eczacilar Birligi öncülügünde tüm Eczaci Odalarimizla birlikte, 46 bini askin meslektasimizin destegi ile vatandaslarimizin yaralarini sarmak için ilk gün itibariyle organize olduk. Deprem bölgesinde Gezici TIR eczanemizle ve 28 adet sahra eczanemizle, ülkenin dört bir yanindan gelen 4 bin 500 gönüllü meslektasimizla, ilk günden itibaren 74 gün boyunca kesintisiz ve ücretsiz olarak ilaç eczacilik hizmeti sunduk. Deprem bölgesinde ilaç, bebek mamasi, çocuk bezi, kadin pedi, hasta alt bezi gibi temel ihtiyaçlarin yoklugundan bir kisi bile sikayetçi olmadiysa, bu gönüllü eczaci ordusunun bunda rolü çok büyüktür. Öyle ki depremden etkilenen Bölge Eczaci Odalarimizin Baskanlari ve meslektaslarimiz kendilerini dahi unuttular, vatandaslarimiza canla basla saglik hizmeti sundular” diyerek her zaman halkin ve hastalarin derdine ve yaralarina merhem olduklarini dile getirdi.

Son dönemde eczacilara yönelik siddet olaylarinda ciddi bir artis bulundugunu da dile getiren Aydin Eczaci Odasi baskani Sefa Karaarslan, saglik kurumlarinda oldugu gibi eczanelerde de yasanan siddet olaylarinin durdurulmasi için gereken önlemlerin acilen alinmasini istedi.

Törende; melekte yarim asri geride birakan Aytun Aran, Ayse Tülay Soysal, Emel Sabuncu, Selma Ünlü, Necla Akdeniz, Tülay Aksu, Hasan Aksu ve Turgut Cengiz’e plaket sunuldu. Aydin’daki 50 yillik eczacilar plaketlerini Efeler Belediye Baskani Fatih Atay’in elinden aldi.

Öte yandan Aydin Eczaci Odasi yönetimi tarafindan aralarindan Baskan Sefa Karaarslan’in da bulundugu depprem bölgesinde gönüllü hizmet veren toplam 33 kisiye plaket sunuldu.

Törenin ardindan 14 Mayis Bilimsel Eczaciligin 184. yili etkinlikleri Eczaci Odasi’nin bahçesinde verilen kokteyl ile devam etti.

Programa; Efeler Belediye Baskani Fatih Atay, Baro Baskani Anil Yetiskin, MHP Aydin Milletvekili Adayi Deniz Depboylu ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA