Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Tarimsal Üretim Zincirinin Her Halkasinda Yer Aldik'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’deki tarim faaliyetlerine yönelik bilgiler vererek, Kayserili çiftçilerin 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik etti. “Tarimsal üretim zincirinin her halkasinda yer aldik” diyen Baskan Büyükkiliç; tarimsal üretimde makine, tohum, araç-gereç, tesis, sulama, pazarlama ve egitim gibi destekler ile üretim zincirinin tüm halkalarinda çiftçilerin yaninda yer aldiklarini ifade etti.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Tarimsal Üretim Zincirinin Her Halkasinda Yer Aldik'
Ülkenin en önemli, büyük ve vazgeçilmez üretim gücü olan çiftçilerin her zaman yaninda olan Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç ve büyüksehir belediyesi, tarim ve hayvancilik faaliyetlerini olmazsa olmaz olarak niteleyip, bu alandaki proje ve desteklerini çesitlendirerek arttiriyor. Dünya Çiftçiler Günü dolayisiyla açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’de tarim ve hayvancilik faaliyetlerinin gelismesi için tüm gayretlerini ve imkânlarini seferber ettiklerini ifade ederek bu çerçevede 2022 yilinda tarim ve hayvanciliga 100 milyon TL’lik bütçeden pay ayirarak çiftçilerin hizmetine sunduklarini paylasti. Üretenin hizmetkâri olduklarini ve üretenin bas taci oldugunu vurgulayan Baskan Büyükkiliç, göreve geldigi 2019 yilindan bu yana kent merkezi ve kirsalda yürüttükleri tarim ve hayvanciligi gelistirmeye yönelik adimlarinin meyvelerin almaya basladiklarini dile getirerek, geçen 4 yillik süreçte söz konusu alanda toplam 226 milyon 172 bin TL’lik yatirim gerçeklestirdiklerini söyledi.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri çiftçisinin her zaman yaninda olduklarini ve bu noktada da güzel bir basariya imza attiklarini kaydederek sunlari aktardi;

“Kayseri’mizin yüz aki, eli nasirli, emektar, üretken çiftçileri ürettigi sürece biz de onlarin yaninda olmayi sürdürecegiz. Üreten bizim bas tacimizdir. Bu anlayisla el ele, gönül gönüle sehrimizi kalkindirmak, tarimi ve hayvanciligi gelistirmekte kararliyiz. Bu dogrultuda da Beydegirmeni Besi Bölgesi Projesi’ni ortaya koyduk, büyük mesafe aldik. Sehrimizdeki 4’üncü organize sanayi olan Tarima Dayali Sera Organize Sanayii’nin kurucu paydasi olduk. Onu da ivedilikle hayata geçirmekteyiz. Öte yandan tarimsal üretim konusunda egitimlerimizle bilinçli bir üretim ortaya koymayi hedefledik. Üretim için gerekli sulama, tesis, tarim makine, araç-gereçleri gibi tarimsal altyapi çalismalarimizi yaptik bunlarin yaninda tohum dagitimi, küçükbas hayvan dagitimi gibi sürdürülebilir destek projeleri uygulamaya koyduk. Bunlarin da sükürler olsun meyvelerini almaya basladik. Kayseri’mizi tarim sehri olma yolunda ön plana çikardik. Kayseri’miz 30 büyüksehir arasinda islenen tarim alanlari miktarinda Konya, Ankara ve Sanliurfa’nin ardindan 4’üncü sirada yer aldi. Bu basari hepimizin. Bu vesile ile Kayserili çiftçilerimizin 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum.”
Kaynak: İHA