Almanya'dan Ukrayna'ya 2.7 Milyar Euro Degerinde Askeri Yardim Paketi

Almanya Savunma Bakani Boris Pistorius, Ukrayna’ya 2,7 milyar euro degerinde askeri yardim yapilacagini duyurdu.

Almanya'dan Ukrayna'ya 2.7 Milyar Euro Degerinde Askeri Yardim Paketi
Batili ülkelerin Ukrayna’ya askeri yardimi sürüyor. Almanya Savunma Bakani Boris Pistorius yaptigi açiklamada, Ukrayna’ya 2.7 degerinde askeri yardim yapilacagini bildirdi. Bakan Pistorius, "Hepimiz bu korkunç ve yasa disi savasin bir an önce sona ermesini diliyoruz. Ne yazik ki bunun ne zaman bitecegini öngöremiyoruz. Bu nedenle ne kadar sürerse sürsün Almanya elinden gelen her türlü yardimi saglayacaktir” ifadelerini kullandi.

Pistorius’un açikladigi yardim paketinde 30 adet Leopard 1 tanki, 20 Marder tipi zirhli muharebe araci, 200’ün üzerinde kesif uçagi ve 4 Iris-T uçaksavar sistemi yer aliyor. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin Almanya’ya muhtemel ziyaretinden önce duyurulan askeri yardimin, Almanya’nin savasin baslamasindan bu yana Ukrayna’ya tek seferde yapacagi en büyük askeri yardim oldugu belirtildi.

Ukrayna’dan tesekkür, AB’den çagri

Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Baskani Andriy Yermak, Almanya’nin yeni yardim paketinin ardindan sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Müttefiklerimize tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.

Avrupa Birligi (AB) Dis Iliskiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Baskan Yardimcisi Josep Borrell de Almanya’nin Ukrayna’ya yeni askeri yardim duyurusunu memnuniyetle karsiladi. Ukrayna Silahli Kuvvetlerinin sadece Bakhmut çevresindeki çatismalar için günde yaklasik bin top mermisine ihtiyaci oldugunu belirterek tüm AB ülkelerini Almanya’yi örnek almaya davet etti.
Kaynak: İHA