AK Parti Istanbul'dan Anadolu'ya 1000 Otobüs

Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Istanbul Il Baskanligi resmi ikameti farkli sehirde olan vatandaslarin da oy kullanabilmesi için adeta seferber oldu. Milli iradenin katilimci gücünü artirmak maksadiyla baslatilan uygulama kapsaminda Istanbul genelinde 1000 otobüs kaldirilacak. Ilk kafileler bugün sabah erken saatlerde yola çikti.

AK Parti Istanbul'dan Anadolu'ya 1000 Otobüs
Türkiye’nin dört bir kösesine gidecek otobüsler vatandaslar oy kullandiktan sonra onlari geri getirecek. Yaklasik 50 bin vatandas oy kullanacaklari sehre götürülüp oylarini kullandiktan sonra yine ücretsiz bir sekilde geri getirilecekler. Esenyurt, Bagcilar, Üsküdar, Pendik ve AK Parti Istanbul Seçim Koordinasyon Merkezi önünden oy kullanmak için gitmek isteyen vatandaslar, düzenlenen organizasyon ile otobüslerine bindirildi.

“Vatandaslarimiz arasinda hiçbir ayrim yapmadik”

Vatandaslardan yogun ilgi gördüklerini belirten AK Parti Istanbul Il Baskan Yardimcisi Recep Asliyüksek, “Oy kullanacagi sandiklarin sehir disinda olan vatandaslar için 1000 otobüs ile 50 bin vatandasimizi oy kullanacaklari yere tasiyoruz. Vatandaslar tarafindan da yogun ilgi gördük. Vatandaslarimiz oylarini kullandiktan sonra yine ayni yöntemle Istanbul’a geri getirecegiz. Tüm vatandaslarimizi Anadolu’ya tasimaya, demokratik haklarini kullanmalarina niyet ettik. Vatandaslarimiz arasinda hiçbir ayrim yapmadik” diye konustu.

“Oyunu kullanmak isteyenlere böyle bir kolaylik saglandi”

Oy kullanmak için Batman’a giden seçmen Merve Simsek, “Batman’a gidiyorum. Seçim öncesinde böyle bir program ayarlandi. Memleketinde oyunu kullanmak isteyenlere böyle bir kolaylik saglandi. Biz de bundan faydalanarak memleketimize gidiyoruz. Iki kisiyiz, kardesimle gidiyoruz” dedi.

“Bir oy bir oydur diyerek gidiyoruz”

Memleketi Mus’a giden Ahmet Salur ise “Oy kullanmaya gidiyoruz. AK Parti gönderiyor. Insallah Erdogan kazanacak. Vatandaslik görevimiz olarak oyumuzu kullanmaya gidiyoruz, Bir oy bir oydur diyerek gidiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA