Hatay'da, Deprem Konutlari Hizla Yükseliyor

Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da, deprem konutlari hizla yükseliyor. 3 blokun neredeyse tamamlandigi projede, çalismalar 3 vardiya seklinde devam ediyor.

Hatay'da, Deprem Konutlari Hizla Yükseliyor


Kahramanmaras merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina bagli Toplu Konut Idaresi Baskanliginca (TOKI) temeli atilan kalici afet konutlarinin insaati tüm hiziyla devam ediyor.

Altinözü ilçesinde insasi devam eden 20 bloklu 364 konut için 612 personel, 3 vardiya seklinde çalismalarini sürdürüyor. 4 blokta kaba insaatinin tamamlandigi görülürken, diger bloklarin zemini için kazi ve demir yerlestirme çalismalarinin devam ettigi görüldü.

Bölgede yapilan çalismalar drone ile de görüntülendi.

"612 personel çalisiyor"

Idari Isler Müdürü Abdülgani Sagir, Altinözü ilçesinde deprem konutlarinin yapimina hizla devam ettiklerini bildirdi. Bu bölgede 20 bloklu 364 daire insa edeceklerini dile getiren Sagir, “ Proje içinde bir de is merkezi olacak. 1.5 aydir 3 vardiya seklinde 612 personelle çalismalarimizi sürdürüyoruz. En kisa sürede konutlari bitirip, depremzede vatandaslarimiza teslim etmek istiyoruz. Depreme dayanikli sekilde insa ediliyor. 4 blokumuz neredeyse bitme asamasinda. Sicak havada zorlu bir mesaimiz var. Tam hiz devam ediyoruz, kisa sürede insaati bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Hatay’da 9 bin 264 konut olmak üzere toplamda, 250 bin 862 konut ve köy evi yapilacak.
Kaynak: İHA