Dereli'de Sel Afeti Sonrasi Dere Genisletilince Köprü Uzatildi

Giresun’un Dereli ilçesinde tek kemerli tarihi köprüye, dere debisinin genisletilmesinin ardindan bir kemer daha eklendi.

Dereli ilçesinde 22 Agustos 2020 tarihinde meydana gelen sel afetinden sonra sehir merkezinden geçen dere debisinin genisletilmesiyle derenin ortasinda kalan tarihi tek kemerli köprüye , aslina uygun bir kemer daha eklenerek hizmete açildi.

Belediye Baskani Zeki Senlikoglu, “Ilçemizi ikiye bölen dere üzerinde 19. Yüzyilda yapildigi bilinen tarihi kemer köprümüz bulunmaktaydi. Ilçemizde 22 Agustos 2020 yilinda yasanan sel afetinden sonra dere yatagi genisletildi ve dere koruma setti yapildi. Ayrica yerlesim yeri de geri geçilerek afet evleri yapildi. Dolaysiyla tarihi kemer köprümüzde derenin ortasinda kaldi. Yaptigimiz çalismalar sonunda tek kemerli tarihi köprümüze aslina uygun bir kemer daha eklenerek çift kemerli bir köprü yapildi. Bu hizmeti yagan DSI ve Karayollarina tesekkür ediyoruz” dedi.



Egribel Tüneli, yöre ekonomisini canlandiracak

Giresun’u Sebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle Iç Anadolu’ya ulasimini kolaylastiracak Egribel Tüneli’nin hizmete açilmasiyla Dereli ilçesinin de turizm ve ekonomisiyle gelismesine katki saglayacagini ifade eden Baskan Senlikoglu, “Egribel Tüneli’nin yapilarak hizmete açilmasindan sonra bu güzergahi kullananlar artacaktir. Bu güzergahtan geçen sürücüler ve yolcular da ilçemizin sosyal ve ekonomik hayatina katki saglayacaktir. Yaylalar diyari olan ilçemizde hareketlilik artacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA