Nilüfer Belediyesi'nden Amatörlere Güç Katacak Destek

Nilüfer Belediyesi, “Amatör Spor Kulüpleri Ayni ve Nakdi Yardim Projesi” çerçevesinde Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren 28 amatör spor kulübüne, 1 milyon TL degerinde nakdi yardim ve malzeme desteginde bulundu. Amatör spor kulüplerine güç katacak bu destek, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Nilüfer Belediyesi'nden Amatörlere Güç Katacak Destek
Nilüfer Belediyesi, kentteki amatör spor kulüplerine verdigi destege bir yenisini daha ekledi. Kentte sportif faaliyetlerin, sporcu sayisinin artmasi ve spor bilincinin gelismesi amaciyla hayata geçirilen Amatör Spor Kulüpleri Ayni ve Nakdi Yardim Projesi, amatör spor kulüplerine güç katacak. Proje çerçevesinde ilk destek, Nilüfer Belediyesi Ibrahim Yazici Stadyumu’nda gerçeklestirilen törende, Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Dernegi’ne üye (NASK) amatör spor kulüplerine teslim edildi. Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer ile Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Dernegi (NASK) Baskani ayni zamanda Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Osman Uçar’in katildigi törende, 28 amatör spor kulübüne, ayni ve malzeme destegi verildi.

Törende konusan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Nilüfer’in kent vizyonunu kültür-sanat ve spor kenti olarak belirlediklerini, yillarca bu alanlarda örnek çalismalar yaptiklarini söyledi.

Nilüfer Belediyesi’nin yaptigi çalismalar sayesinde birçok spor kulübünün ulusal ve uluslararasi alanda önemli basarilar elde ettigini vurgulayan Baskan Turgay Erdem, “Çocuklarimizin hayatina sporu bir aliskanlik ve kültür olarak yerlestirmek için çesitli egitim çalismalari yaptik. Spor tesislerinden tutun da herkesin faydalandigi açik alan spor alanlarina kadar, her mahalleye hali saha gibi projelere kadar çok çesitli yatirimlar yaptik” diye konustu.

Nilüfer’deki amatör spor kulüplerini desteklemek amaciyla Amatör Spor Kulüpleri Ayni ve Nakdi Yardim Projesi’ni gündeme getirdiklerini ifade eden Baskan Erdem, “Bu proje çerçevesinde Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren 28 amatör spor kulübüne 1 milyon lira degerinde nakdi yardim ve malzeme destegindebulunuyoruz. Mahallelerimizde kurulan ve bu amaca hizmet eden 17 spor kulübüne maddi destekte bulunuyoruz, digerlerine de antrenmanlarda kullanabilecekleri çesitli spor malzemeleri içeren destek paketlerimizi verecegiz. Dilerim sizlerin de çabasiyla ‘Spor kenti Nilüfer’, gelecegin basarili sporcularini yetistirecek ve örnek bir spor kenti olacaktir” dedi.

Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Dernegi (NASK) Baskani Osman Uçar da, “Nilüfer’deki kulüpler olarak sansliyiz. Nilüfer Belediyesi bir çok konuda bizlerden destegini esirgemiyor. Dernegimize bagli kulüpler olarak Nilüfer Belediye Baskani Sayin Turgay Erdem’e destekleri için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer ve NASK Baskani Osman Uçar ile birlikte 28 amatör spor kulübü temsilcilerine destek paketlerini teslim etti.
Kaynak: İHA