Aktas, ''Memur, 1 Mayis'ta Ek Zam Müjdesi Bekliyor''

Türkiye Kamu-Sen Ardahan Il Temsilcisi Ercan Aktas, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü nedeniyle açiklamalarda bulundu. Aktas, ’’Memur, 1 Mayis’ta ek zam müjdesi bekliyor’’ dedi.

Aktas, ''Memur, 1 Mayis'ta Ek Zam Müjdesi Bekliyor''
Türkiye Kamu-Sen Ardahan Il Temsilcisi Ercan Aktas, bugünün kendileri için tasidigi anlam ve degerin büyüklügüne isaret etti.

’’1 Mayis’in, gerginliklerin yasandigi bir gün olmaktan çikarilip, adina yakisir bir bayram havasi içinde kutlanan, daha uzun bir zamana yayilan, tüm çalisanlarin sorunlarinin gündeme tasindigi ve çözüme kavusturuldugu bir süreç olmasini arzu etmekteyiz." ifadesini kullanan Aktas, ancak bu sekilde 1 Mayis’in tüm çalisanlar açisindan daha anlamli hale gelebilecegini, tüm sendikalarin asgari müstereklerde fikir birligi saglayabilecegini belirtti.

Aktas, “Ilkemiz önce ülkemiz” parolasiyla, devletimizin birligi ve bütünlügü; milletimizin kardeslik, huzur ve mutlulugunu daim kilmak için “Türkiye sevdamiz, ekmek için kavgamiz” diyerek kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerinin korunmasi ve gelistirilmesi amacindayiz. Basta memurlarimiz olmak üzere bu ülkenin isçileri, issizleri, emeklileri, yoksullari, kadinlari ve gençleri için mücadele vermekteyiz. Türk milleti olarak baris içinde, özgürce yasamak için, demokrasi için, ekmek için, daha güzel bir dünyada, insan onuruna yarasir bir hayat için bu birlikteligi olusturduk. En temel insani ve demokratik haklarimiz için, sosyal adalet ve esitlik için eylemler gerçeklestiriyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemizin, Devletimizin kurulus felsefesine uygun bir biçimde, muasir medeniyet seviyesine ulasmak için oldugunu özellikle vurgulamak isteriz. Bizler, emegin en yüce deger, ekmek kavgasinin kutsal olduguna inanir, alin terini akitip, evine ekmek götürme telasinda olan çalisanlarimizin, hak ettigi saygiyi görmesi ve emeginin karsiligini almasi için mücadele yürütürüz. Bu dogrultuda sesimizin daha gür çikmasi, sorunlarimizin gündeme getirilmesi ve çözüm yollarinin bulunmasi konusunda 1 Mayis’in bizler için tasidigi anlam ve deger son derece büyüktür. Ülkenin toplam gelirinden herkesin adil miktarda pay alamamasi gelir dagiliminin bozulmasina, haksizliga ve yersiz zenginlesmeye neden olmaktadir. Haksiz kazanç ve yersiz zenginlesmenin sonucunda; açlik ve yoksulluk tehlikesiyle bas basa kalan ve çalistigi halde geçimini saglayamayan bir toplum ortaya çikar. Hiçbirimiz çalistigi, çabaladigi halde yoksul olmak istemeyiz. Kimsenin emeginin heba olmasina göz yumamayiz. Bu noktada ortak çikarlarimizi korumak için bir araya gelerek, güç birligi yapmamiz zorunlu hale gelir. Biz; sendikaciligi maas pazarligindan çok, kamu çalisanlarinin bütün haklarinin korunup gelistirilmesi için daha genis yelpazede mücadele etmenin bir araci olarak görüyoruz. 1 Mayis’in emeginden baska sermayesi olmayan çalisan, issiz, yoksul, esnaf ve ev hanimlarinin seslerini yükselttigi ve güç birligi yaptigi gün olmasi gerektigine inaniyoruz.”
Kaynak: İHA