Sinop'ta 2023'Ün Kruvaziyer Seferleri Bayramda Basliyor

Karadeniz’in önemli limanlarindan biri olan Sinop’ta kruvaziyer turizmi Ramazan Bayrami’nda baslayacak. Rus agirlikli turistleri tasiyan gemi, bu yil 16 sefer düzenleyecek.

Sinop'ta 2023'Ün Kruvaziyer Seferleri Bayramda Basliyor
Geçen yil Rusya’dan yola çikan ve Karadeniz’de 15 sefer gerçeklestirerek yaklasik 15 bin turist tasiyan Astoria Grande adli kruvaziyer gemisi, 2023 yilinda Sinop’a 16 sefer gerçeklestirecek. Sinop Limani’na yilin ilk seferini Ramazan Bayrami’nin birinci gününde gerçeklestirecek gemi, bir gece limanda konaklayacak. Ikinci seferini ise Haziran ayinda gerçeklestirerek Eylül ayina kadar sürdürecek. Yil içinde gelecek yeni rezervasyonlar ile bu sayi yükselecek.

Kruvaziyer seferlerinin organizasyonunu saglayan turizmci Burhan Levent, “Astoria Grande gemimiz ilk seferini 21 Nisan ve 22 Nisan overnight olarak, bir gece Sinop’ta konaklama yapacak. Daha sonra 4 Haziran’dan itibaren baslayarak Ekim ayina kadar devam edecek. Toplam olarak 2023 yilinda 16 sefer Sinop Limani ziyareti olacaktir” diye konustu.

Esnafa ekonomik katkilari olduguna deginen Levent, “Sinop’a maddi katkilari oldugu gözleniyor, alisveris yapiyorlar. Esnafimizin da oldukça beklentisi var. Ramazan Bayrami’nin ilk günü sabah saatlerinde yanastirmis olacagiz ve bir gece konaklama yapacak limanda. 22 Nisan aksami da limanimizdan hareket edecek” seklinde konustu.

Son yillarda pandemi ve Karadeniz’de devam eden savasin da etkisiyle planlanan seferlerin iptal olduguna deginen Levent, “Diger yabanci kruiz gemilerimiz de var ancak yillardir pandemiden dolayi, son iki senedir de Ukrayna-Rusya savasindan dolayi Karadeniz havzasina girmeyi istemediler. Bu sene tekrar bir iptal olmadigi takdirde devam edecek Avrupa ve Amerika menseili gemiler de var” dedi.

Kaynak: İHA