Istanbul'da Ölümden Kil Payi Kurtulus Kamerada Açiklamasi Soförün Refleksi Hayatini Kurtardi

Sishane’de elektrikli scooter ile seyreden iki genç, tehlikeli hareket yapinca yola savruldu. Halk otobüsünün altina giren iki genç, soförün anlik refleksiyle ölümden kil payi kurtuldu. Korku dolu anlar kameralara yansirken, otobüs soförü Metin Akyol, "Refleksim sayesinde direksiyonu bir anda sola kirdim, bu sayede çocuklarin hayatini kurtardim" dedi.

Istanbul'da Ölümden Kil Payi Kurtulus Kamerada Açiklamasi Soförün Refleksi Hayatini Kurtardi
Olay, geçtigimiz hafta Pazartesi günü saat 18.30 siralarinda Beyoglu Sishane’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aksamüstü Sisli-Vezneciler seferini yapan Özel Halk Otobüsü Soförü Metin Akyol (31), Unkapani’ndaki duraga seyretmeye basladi.

O esnada elektrikli scooter ile seyreden iki genç, trafikte tehlikeli hareketler yapmaya basladi.

Bir süre sonra gençlerden biri, kullandigi scooterin hakimiyetini kaybederek yere savruldu. Gencin düstügünü gören otobüs soförü Metin Akyol, anlik refleksle direksiyonu sola kirdi. Bu sayede iki genç, otobüsün altinda kalmaktan kil payi kurtuldu. Yasanan korku dolu anlar ise kameralara saniye saniye yansidi.

"Refleksimle direksiyonu saga kirdim, çocuklarin hayatini kurtardim"

Olayla ilgili konusan Otobüs Soförü Metin Akyol, "Taksim’den Aksaray istikametine giderken scooterli iki genç tehlikeli hareketler yapip bir anda dengesini kaybetti. Ardindan da benim aracimin önüne düstü. Ben refleksim sayesinde direksiyonu bir anda sola kirdim. Bu sayede çocuklarin hayatini kurtardim. Biz önümüze her an bir seyler çikabilmesi sebebiyle egitim aliyoruz. Çok sükür çocugun canina ve yolcularimiza bir sey olmadi. Bu arkadaslardan da tehlikeli hareketler yapmamasini istiyoruz. Araç büyük oldugu için soförlerimiz duramayabilir. Acemi insanlara denk gelebilirler ve hayatlarini tehlikeye atabilirler. Bu yüzden scooterlari tehlikeli kullanmasinlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA