Batman'da Polis Haftasi Çerçevesinde Bilgi Yarismasi Final Programi Düzenlendi

Batman’da 10 Nisan Polis Haftasi çerçevesinde liseler arasi bilgi yarismasi final programi düzenlendi.

Batman'da Polis Haftasi Çerçevesinde Bilgi Yarismasi Final Programi Düzenlendi
Batman’da Polis Haftasi çerçevesinde 68 lise arasindan finale kalan Batman Anadolu Lisesi, Batman Fen Lisesi ve Ahmedi Hani Anadolu Imam Hatip Lisesi arasinda bilgi yarismasi final programi düzenlendi.

Batman’da 68 lisenin yarismaya katildigini belirten Il Milli Egitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “68 tane orta ögretim kurumumuz katildi ki çok yüksek bir oran. Resmi, özel, il ve ilçedeki 68 tane orta ögretim kurumumuz, lisemiz dâhil oldu bu etkinlige. 6 Mart’tan beri devam eden bir süreç. Birkaç eleme oldu. Çeyrek final, yari final ve bugün insallah hep beraber izleyecegimiz finale geldik. Tabi bunu özellikle 10 Nisan’a da Polis Haftasina da denk getirmeye çalistik. Öyle ayarladik Il Emniyet Müdürlügümüzdeki arkadaslarla beraber. Sevgili gençler, pazartesi 10 Nisan polis haftasini kutlayacagiz. Bu sene 178. yili kutlayacagiz” dedi.



“Vatandaslari her konuda bilgilendirmeye devam ediyoruz”

Programda Polis Haftasina iliskin konusan Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, “Kuruldugu günden bu güne bilgisi, becerisi, tecrübesi, teknik donanimi, teknolojisi akliniza gelen her türlü bilgi ve birikimiyle polis teskilatinin tek bir amaci vardir. Oda görev yaptigi il, ilçe nerede görevliyse orda ki bütün insanlarin çocugundan büyügüne herkesin önce can güvenligi ve akabinde de bu insanlarimizin mal güvenligini korumaktir. Biz bunu Batman Emniyet Müdürlügü olarak emin olun bütün gayretimizle yapmaya çalisiyoruz. Bunun yaninda suç olusmasin diye, çocuklarimiz yanlisa düsmesin diye çok degisik etkinliklerimizde var" diye konustu.

Suçu önlemeye yönelik çok yogun bir çaba içerisinde olduklarini ifada eden Kiraç, söyle konustu:

"Nedir bunlar, kadina siddet konusu en birinci görevlerimizden bir tanesi asayisin disinda kalan. Bunun yaninda uyusturucuyla mücadelede hepinizin bildigi meshur poliçemiz ‘en iyi narkotik polisi anne’ poliçemiz. Bunlarin yaninda bütün vatandaslarimizin her konuda ama akliniza gelen suça yönelik suçun önlenmesine yönelik her türlü konuda bilgilendirmeye devam ediyoruz. Kimle yapiyoruz bunu malum asayis sube ayri, terör sube ayri, özel harekat, trafik bunlarin ayri bir görevi var ama bildiginiz gibi toplum destekli polislik, aile içi siddetteki arkadaslar, narko timlerimiz bunlarda bu güne kadar tahmin ediyorum 70 bin ögrencimizle su ana kadar bas basa kaldilar. Bütün ögrencilerimize okullarimizin çogunda bu egitimleri verdik. Biraz önce söyledigim gibi hem asayisi saglariz hem de diger etkinliklerimizi yapmaya devam edecegiz.”

Final programina, Idare Mahkemesi Baskani Mehmet Kürklü, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, Il Jandarma Komutani Jandarma Kd. Albay Adem Taskin, Milli egitim müdürü Mahmut Kurtaran, final programina kalan okul müdürleri ve ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA