Bakan Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'da Herkesin Yuvasini Depremlere Dirençli Hale Getirecegiz''

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Istanbul’umuzun 39 ilçe 963 mahallesinde hizli bir sekilde insa sürecini baslattik, 16 milyonun saglikli ve konforlu yasam alani için durmadan çalisacagiz. Istanbul’da herkesin yuvasini depremlere dirençli hale getirecegiz" dedi.

Bakan Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'da Herkesin Yuvasini Depremlere Dirençli Hale Getirecegiz''


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Pendik’teki Toplu Açilis Töreni sonrasi Pendik Sahil Pazar Alani’na geçerek AK Parti Il ve Ilçe Teskilati ve Sivil Toplum Kuruluslari üyeleriyle birlikte iftar açti. Programa Bakan Kurum’un yani sira Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin’de katilim sagladi. Bakan Kurum’un konusma yapmak üzere kürsüye yöneldigi esnada yanina gelen down sendromlu Seyma Koçyigit ile Bakan Kurum arasinda yüzleri gülümseten anlar yasandi.

“Afet oldu, sel oldu biz oralardaydik”

Kurum, yaptigi konusmasinda “Belediye baskanimiz Pendikli kardeslerimiz için ellerinden geleni sonuna kadar gerçeklestirdiler. Bu mücadeleye bizler de bir nebze bile olsa katkida bulunmak istedik. Afet oldu, sel oldu biz oralardaydik. Allah bizi mahcup etmesin. Biz insallah bu hizmetleri yapmaya devam edecegiz. Bugün hakikaten Pendik’te muhtesem bir gün yasiyoruz. Öncelikle yatirimlarimizin projelerimizin açilisini yaptik. Cumhurbaskanimizdan tarihi konusma dinledik. Hakikaten yine hayran kaldik. Pendikli vatandaslarimiz büyük bir coskuyla doldurdular. Bu mesaji hem Istanbul’a hem Türkiye’ye verdiler. Bugün sizlerle beraber oldugumuzdan dolayi Rabbimize hamd ediyoruz. Ramazaninizi en kalbi duygularimla kutluyorum. 81 ilimizle birlikte depremzede vatandaslarimizin acilarina ortak olmak için bu mücadeleyi verdik. Biz tüm ilimizden gelen kardeslerimizi gördük. Birlik, beraberlik anlayisiyla belediyelerimiz oradaydi. Asrin felaketinde hayatini kaybeden vatandaslarimiz için Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



"1 yil içerisinde 319 bin konutumuzu toplam da 650 bin konutu teslim edecegiz”

Sözlerine devam eden Bakan Kurum, “Depremzede vatandaslarimiz yaparsa Recep Tayyip Erdogan’in ekibi yapar diyorlar. Verdigimiz sözü tutarak 1 yil içerisinde 319 bin konutumuzu toplam da 650 bin konutu teslim edecegiz. 66. günde 100 bininci konutun insaatina baslamis olup temellerini atacagiz. Orada bizi bekleyen kardeslerimiz için, 81 milyon için yapmak zorundayiz, bu bizim boynumuzun borcu. Türkiye disinda hiçbir ülke böyle bir afette bu kadar hizli, süratli karar alamazdi. Bu bizim devletimizin gücüdür, bu bizim liderimizin, aziz milletimizin gücüdür. Biz orada hep sunu duyduk, depremzede kardeslerimiz dedi ki; Allah devletimize zeval vermesin. Biz onlarin destekleriyle mücadele verdik. Tek yumruk olmaya devam edecegiz. Istanbul Sultan Fatih’in sehridir, Eyüp El Ensari’nin sehridir. Sayin Cumhurbaskanimiza, bize bu görevi layik gördügü için tesekkür ediyoruz. 35 gün sonra Cumhurbaskanligi ve milletvekilligi yerel seçimlerinde sandik basindayiz. Bu milletimiz, Pendikli kardeslerimiz, Cumhurbaskani’mizin liderliginde rekor oylarla taçlandiracaktir. Biz de Istanbul’umuza hizmet etmeye devam edecegiz” diye konustu.



"Istanbul’da herkesin yuvasini depremlere dirençli hale getirecegiz’’

Bakan Murat Kurum, “Istanbul’umuzun 39 ilçe 963 mahallesinde hizli bir sekilde insa sürecini baslattik, 16 milyonun saglikli ve konforlu yasam alani için durmadan çalisacagiz. Istanbul’da herkesin yuvasini depremlere dirençli hale getirecegiz. Sizlerle ele ele vererek kavusturacagiz. Halkimizin hakki olan o eserlere yeniden kavusturacagiz. 21 yil önce sizlerin iradesiyle görev basina geldik. Dava anlayisi degismez. 5 yillik bakanlik sürecimde samimi hizmet ettim. Egitimden sagliga, ticaretten çevre sehircilige kadar çag atlamis bir Türkiye var” dedi.



“Istanbul’un en fazla yatirim yapan ilçesi olma özelligimizi koruyoruz”

Programda konusan Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, “Sayin bakanimiza ne zaman gitsek bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Kendilerine tesekkür ediyoruz. 31 Mart 2019 tarihinde görevi devraldik. Bu 4 yillik süre zarfinda Istanbul’un en fazla yatirim yapan ilçesi olma özelligimizi koruyoruz” dedi.

Kaynak: İHA