Siirt'te Oto Lastikçilerinde Is Yogunlugu Artti

Kis lastigi uygulamasinin sona ermesiyle birlikte Siirt kent merkezinde vatandaslar araçlarina yaz lastigi taktirmak için oto lastikçiklerinin yolunu tutuyor.

Yasa geregi zorunlu hale getirilen kis lastigi dönemi sona ererken, Siirt’te lastikçilerde yogun mesai basladi.

Vatandaslarin yaz lastiklerini taktirmak için oto lastikçilere akin etmesi esnafin yüzünü güldürdü. Araç sahiplerinin kis lastiklerini degistirdigini ve islerinde yogunluk oldugunu belirten oto lastikçi esnafi Sinan Aslan, kis lastigi devrinin bittigini ve yaz lastigine geçtikleri 1 Nisan’dan bu yana yogun çalistiklarini söyledi.

Aslan, “Bilindigi gibi 1 Nisan günü itibariyla kis lastigi uygulamasi sona erdi. Yaz mevsiminde kis lastiginin kullanilmasi hem yakit tüketimini artiriyor hem de araçlari yoruyor. Vatandaslarin nisan ayinda mutlaka kis lastiklerini yaz lastikleriyle degistirmeleri lazim. Bu durum araçlar için de çok saglikli olur” dedi.

Kis lastiklerini yaz lastikleri ile degistirmeye geldigini belirten Ridvan Körpe, kis lastikleri araci agirlastirdigi, yakit tüketiminin fazla olmasina neden oldugu için uygulamanin bitmesiyle ilk firsatta lastikçiye ugradigini ve lastiklerini degistirdigini dile getirdi. Körpe, “Bugün geldim lastiklerimi yaz lastigiyle degistirdim. Bu durum aracim için daha önemli ve daha saglikli. Hem yol tutusu hem yakit tasarrufu için aracim ve benim için daha önemli” diye konustu.

Kaynak: İHA