Içi Altin Dolu Battaniyeyi Yanlislikla Deprem Bölgesine Gönderdi

Bayburt’ta asgari ücretle temizlik isçisi olarak çalisan vatandas, içi altin dolu battaniyeyi yanlislikla deprem bölgesine gönderdi. Yardim etmek isterken magdur olan aile deprem bölgesinden gelecek umutlu haberi bekliyor.

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi her ilde oldugu gibi Bayburt’ta da baslatilan yardim kampanyasina destek vermek isteyen Mecnun Sener isimli vatandas, evinde bulunan iki battaniyenin birini depremzedelerle paylasmak üzere deprem bölgesine göndermek istedi. Bayburt Belediyesinin baslatmis oldugu yardim kampanyasini duyan Sener, içinde altinlarinin bulundugu battaniyeyi kontrol etmeden, toplama alanina getirerek görevlilere teslim etti.

Esinin kolyesini, küpelerini, yüzüklerini ve çocuklarinin altin bilekliklerini battaniye içine koyan Sener, 2 ay sonra altinlarini bozdurmak için evde bulunan diger battaniyenin arasina baktiginda hayatinin sokunu yasadi. Altinlarini koydugu yerde bulamayan Sener, kiz kardesini eve çagirip, evin altini üstüne getirerek, her yerde altinlarini aradi.

Birikimini, çocuklarinin rizkini yanlislikla deprem bölgesine gönderdigini anlayan Sener ise gerekli yerlere basvuruda bulunarak, magduriyetinin giderilmesini talep etti.

Yardim araçlarina battaniyeyi teslim ettigini söyleyen Sener, battaniyenin hangi ile gönderildigini bilmedigini, belirterek, altinlarini alan depremzedeye çagrida bulunarak, altinlarini geri istedi.

"Çocuklarimin rizki olan altinlari bulan, alan lütfen geri göndersin"

Asgari ücretle temizlik isçisi olarak çalisan Sener, tüm birikiminin bu altinlar oldugunu kaydederek, "6 Subat’ta meydana gelen depremde zaman kaybetmeden 7 Subat tarihinde depremzede kardeslerimize evimizdeki iki battaniyenin birini gönderdik. Magdurum, içinde altinlarim vardi. Battaniyeyi Bayburt Belediyesinin baslatmis oldugu kampanya dahilinde görevlilere teslim ettim. Aradan 2 ay geçtikten sonra altinlara ihtiyacim oldu, kiz kardesimle birlikte evi aradik, altinlari bulamadik. Bulan, gören varsa lütfen ulastirsin. Elimdeki battaniyenin aynisiydi, birini deprem bölgesine gönderdik, digerini de biz kullaniyoruz. Göndermis oldugum battaniyenin içinde altinlar vardi, kendi elimle oraya koymus, saklamistim. Deprem olacagini bilmiyorduk, nereden bilebilirdik. Apar topar battaniyemizi depremzedeler üsümesin diye gönderdik. Altinlari bulan kardeslerimiz yetkili arkadaslara iletsinler, göndersinler" dedi.

Bir yasindaki çocuguna yeni dogan hediyesi olarak esinin ailesinin hediye ettigi altin bilekligin de battaniye içerisinde oldugunu ifade eden Sener, bileklikler üzerinde isimlerin yazili oldugunu söyledi.

Kolye ve bilekliklerin üzerlerinde Aylin, Ramazan, Mecnun, Ennure yazili oldugunu aktaran Sener, "Yani tahmini olarak söylüyorum gramini net bilmiyorum o yüzden 7-8 bin liralik bir maddi degeri vardir altinlarin. Belki daha fazla da olabilir. Çocuklarimin altinlariydi, isimleri de yaziyordu üzerine. Esim Ennure’nin ismi, kizim Aylin’in ve oglum Ramazan’in ismi yaziliydi kolyede. Bir adet yüzük vardi, 3 adet künye vardi, zincir kolye vardi. Çocugumun dogum hediyesi olarak alinan künyesi vardi, üzerine Ramazan-04.11.2020 yaziyor" diyerek konustu.

"Yardim etmek isterken magdur olduk"

Tüm birikimini yanlislikla deprem bölgesine gönderen Sener, magdur oldugunu belirtti.

Duyarli vatandaslardan altinlarini geri isteyerek çagrida bulunan Sener, depremzedelerin sesine kulak vermesini ve magduriyetinin bir an önce son bulmasini istedi. "Aradan 2 ay geçmis ama altinlarim insallah bulunur" diyerek konusan Sener, "Yardim etmek isterken magdur olduk, magduriyetimizin giderilmesini istiyorum. Depremzede vatandaslardan, duyarli vatandaslardan altinlarimi göndermelerini istiyorum, baska bir sey istemiyorum. Insallah gelir diyoruz, aradan 2 ay geçmis o ayri mesele. Bir hafta önce altinlarimizin olmadigini fark ettik. Her yeri döküp, bosalttik, aradik, bulamadik. Kendi elimle bu battaniyenin içine altinlari koydum, dolabin üzerine battaniyeyi kaldirdim. 7 Subat’ta battaniyeyi göndermemle bu is basimiza geldi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA