Antalya-Konya Kara Yolunda Kar Yagisi Basladi

Antalya-Konya kara yolunda aksam saatlerinde kar yagisi etkili oldu. Kar kalinligi bazi yerlerde 15 santimetreye kadar ulasti.

Antalya-Konya Kara Yolunda Kar Yagisi Basladi
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir kara yolu üzerindeki 1825 rakimli Alacabel mevkiinde kar yagisi etkili oluyor.

Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden itibaren saat 21.00 siralarinda baslayan kar yagisi, gece 00.00 saatlerinden sonra etkisini arttirdi. Kar yagisi ile birlikte kara yollari Alacabel ekipleri harekete geçti. Ekipler Akseki-Seydisehir kara yolunda trafik akisinda aksama yasanmamasi için çok sayida is makinesi ile yolda biriken karlari temizleme ve tuzlama çalismasi baslatti. Su ana kadar kara yolunda herhangi bir olumsuzluk yasanmadigi ve yolun açik oldugu bildirildi.

Yolda kalan bazi araçlara ise kara yollari ekipleri yardim etti.

Yarpuz Mahallesi’nde kar kalinliginin 5 santimetreye, Alacabel mevkiinde ise yer yer 10-15 santimetreye ulastigi bildirilirken, kara yollari Alacabel ekibi yolun trafige açik tutulmasini sagliyor. Akseki Bölge Trafik ve kara yollari ekipleri, yolu kullanacak sürücülere zincirlerini yanlarinda bulundurmalari uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA