Yüksekova-Iran Arasindaki Turizm Agi Genisliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kurulusu temsilcileri ve is insanlari, Yüksekova-Iran arasindaki turizm agini büyütmek için 4’üncü toplantisini gerçeklestirdi.

Yüksekova-Iran Arasindaki Turizm Agi Genisliyor
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi ile Yüksekova Esnaf Sanatkârlar Odasinin öncülügünde baslatilan Iran-Yüksekova arasindaki turizm atagi için bir araya gelen STK temsilcileri, is insanlari ve yerel esnaf, Iran ve Yüksekova arasindaki gelis-gidis baglantilarini hizlandirmak için 3 günlük Iran ziyareti öncesi fikir alisverisinde bulundu. Iran’da gerçeklesecek 3 günlük ziyaretlerin ardindan gelecek Iranli misafirlerin en iyi sekilde agirlanmasi görüsüldü.

Her seyi Yüksekova’nin gelecegi için yaptiklarini belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, “Aslinda tarihi günler yasiyoruz. Bu olusum kolay kolay hiçbir yerde olmuyor. Bizde bugün 4’üncü toplantimizi gerçeklestirdik. Iftardan sonra Iran’a yapacagimiz 3 günlük turizm ziyareti öncesi is insanlarimiz ve ilçenin can damari olan esnafimizla toplanti gerçeklestik. Iran’dan geldigimizde hemen sonra misafirlerimizi Yüksekova’da agirlayacagiz” dedi.

Yüksekova’nin gelecegi için herkesin elini tasin altina koymasi gerektigini söyleyen Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Timur Sevi ise “Biz STK’lar olarak bu yola öncülük ettik. Bunun sevincini yasiyoruz. Bugün Iran ve Yüksekova arasindaki turizmi daha da büyütmek için toplanti gerçeklestirdik. Iran’a 3 günlük bir ziyaretimiz olacak. Insallah tüm akisi buraya saglayacagiz, yerel esnafimiza can suyu olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA