Yüksekova'da Yüzde 50 Indirimli Fidan Dagitimina Yogun Ilgi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan farkli illerden getirilen 5 bin meyve fidaninin yüzde 50 indirimle satisa sunulmasina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Yüksekova'da Yüzde 50 Indirimli Fidan Dagitimina Yogun Ilgi
Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, farkli illerden getirdigi elma, armut, seftali, kayisi, erik, cennet hurmasi, ceviz, badem, üzüm ve çam fidanlarini yüzde 50 indirimle satisa çikarmasi büyük ilgi gördü. Tek gayelerinin vatandasa hizmet emek oldugunu belirten Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, “Vatandasin derdine nasil derman olabiliriz diye çalismalarimiza basladik. Bugün de mevsimine uygun bir sekilde fidanlarimizi vatandaslarimizla bulusturduk. Biz bu fidanlari tam olarak hangi bölgemizde dikecegimizle ilgili arastirmalar yaptik sonra halkimiza getirdik. Artik Yüksekova’nin da üretim ve tarim merkezi oldugunu kanitlamak için çalismalara basladik. Tek amacimiz Yüksekova’miza hizmet etmektir. Biz Yüksekova’da özellikle üretim için her adimi atacagiz. Simdiden Yüksekova halkimiza hayirli olsun fidanlarimiz” dedi.

Fidan almaya gelen Hursit Özkaplan ise Baskan Geçirgen’in iyi çalistigini belirterek, “Bizlere en iyi fiyatta meyve agaçlarini getirmis. Allah ondan razi olsun. Ben de simdi kayisi fidanlarini alacagim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA