Depremde Ölen Özel Harekat Polisinden Geriye Dügünde Oynadigi Görüntüler Kaldi

Kahramanmaras merkezli depreme Hatay’in Antakya ilçesinde yakalanan ve esi ile birlikte hayatini kaybeden özel harekat polisi Engin Kunt’tan geriye kuzeninin dügününde oynadigi görüntüleri kaldi. Kardesinin oturdugu apartmanin depremde ilk yikilan bina oldugunu söyleyen agabey Erdem Kunt ise, sorumlular hakkinda suç duyurusunda bulundugunu söyledi.

Depremde Ölen Özel Harekat Polisinden Geriye Dügünde Oynadigi Görüntüler Kaldi
Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli deprem felaketinde, Hatay’in merkez ilçesi Antakya’da 4 yildir görev yapan özel harekat polisi Engin Kunt ve esi Ceren Akdogan Kunt, depreme uykuda yakalandi. Antakya’da Atilla Eren Apartmani’nin 11. katindaki dairede oturan ve henüz 6 aylik evli olan genç çift, binanin tamamen yikilmasi sonucu enkaz altinda kalarak hayatini kaybetti. 4 yillik polis memuru olan Engin Kunt’tan geriye geçtigimiz yilin Kasim ayinda kuzeninin dügünü için geldigi memleketi Karaman’in Sariveliler ilçesine bagli Koçasli köyünde dügünde oynadigi görüntüleri kaldi. Depremden 1 gün sonra esi ile birlikte enkazdan cenazeleri çikarilan Engin Kurt, Karaman’in Sariveliler ilçesine bagli Koçasli köyünde topraga verilirken, esi ise memleketi Osmaniye’de defnedildi.

Kardesini depremde kaybeden agabeyden sorumlular hakkinda suç duyurusu

Ermenek Adliyesine giderek sorumlular hakkinda suç duyurusunda bulunan genç polis memurunun agabeyi Erdem Kunt, “Kardesim Engin Kunt daha 24 yasindaydi. 4 yildir Hatay’in Antakya ilçesinde özel harekat polisi olarak görev yapiyordu. 6 Subat’ta yasanan depreme Hatay’daki evlerinde yakalandi. Esiyle birlikte ikisi de vefat etti. Kardesim 6 ay önce evlenmisti. Bugün sorumlular hakkinda biz sikayette bulunduk. Sikayette bulunmamizin nedeni binanin 1.5 yillik önce yapilmasi. Aldigimiz bilgiye göre depremde Hatay merkezde ilk yikilan bina oldugu söylendi. Bina 5 saniye içerisinde tamamen yikilmis. Biz binayi arastirdigimizda sahibinin yaptigi bütün binalar tamamen yikilmis. Yapi denetimleri olsun bina sahibinden müteahhitten olsun hepsinden sikayetçi olduk suç duyurusunda bulunduk. Hakkimizi aramaya devam edecegiz. Yillardir depreme dayanikli bina yapiyoruz diye satis yapan müteahhitlerin depreme dayanikli bina yapmadiklari görüldü.

Burada herkesin hakkini aramasi lazim. Benim kardesim daha 24 yasina yeni girdi. Esi daha 23 yasina yeni girdi ve 6 aylik evlilerdi. Bizim canimiz yandi. Anne ve babamin durumu ortada gelemediler bile vekaleten ben devam ettirdim. Bizim canimiz yandi baskalarinin cani yanmasin. Herkes hakkini arasin. Sadece deprem denilip de geçmeyelim hakkimizi arayalim. Acimizi bir nebze olsun hafifletelim" dedi.

Kaynak: İHA