Sudan'da Taraflar Ateskesin 72 Saat Uzatilmasini Kabul Etti

Sudan’da ordu ve Hizli Destek Kuvvetleri (RSF) 25 Nisan’dan bu yana devam eden ateskesin 72 saat daha uzatilmasini kabul etti.



Sudan’da ordu ve Hizli Destek Kuvvetleri (RSF) arasinda 15 Nisan’da patlak veren çatismalarda ateskes ikinci kez uzatildi. Ordu ve Hizli Destek Kuvvetleri (RSF) 25 Nisan’dan bu yana devam eden ateskesin 72 saat daha uzatilmasini kabul etti. Sudan ordusu tarafindan yapilan açiklamada, ABD-Suudi Arabistan arabuluculugundaki ateskesin RSF’nin saldiri girisimlerinin devam etmesine ragmen gece yarisindan itibaren devam eden ateskesin 72 saat daha uzatilmasinin kabul edildigi duyurularak, “Herhangi bir ihlalle basa çikmaya haziriz, ateskesin gerekliliklerine uyulacak” denildi.

RSF sözcüsü ise, Sudan’daki insani ateskesin gece yarisindan itibaren 72 saat uzatildigini açikladi.



Sudan’da can kaybi artiyor

Sudan’da 15 Nisan’da Egemenlik Konseyi Baskani Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderligindeki ordu ile konseyin baskan yardimcisi Orgeneral Mohammed Hamdan Dagalo tarafindan yönetilen RSF arasinda çatismalar baslamisti. El-Burhan, isyancilarla savasmak için kurulan RSF’nin bagimsiz bir güç olarak hareket etmesini engellemek amaciyla orduya katilmasi gerektigini belirtirken, RSF’nin basindaki Dagalo ise bunun sivil bir yönetimle gerçeklestirilmesi gerektigini savunuyor. Sudan’daki çatismalarda can kaybi 528’e, yarali sayisi ise 4 bin 599’a ulasti.
Kaynak: İHA