Mahalledeki Park Tartismasi Dehsete Dönüstü

Gaziantep’te mahalle sakinleri, market isleten sahislar ile aralarinda çikan araç parki tartismasinin ardindan araçlarin kundaklanarak, evlere ates edildigini iddia etti. Yasananlara isyan eden mahalle halki, can güvenliklerinin olmadigini belirterek, magandalarin bulunmasini istedi.

Mahalledeki Park Tartismasi Dehsete Dönüstü
Olay, 28 Nisan günü Sehitkamil ilçesi Karaoglan Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, mahalle halki ile mahallede market isleten sahislar arasinda otopark nedeniyle tartisma çikti. Tartismanin ardindan iki taraf da güçlükle yatistirilirken, olaydan sonra mahallede bulunan bazi araçlar kundaklanarak, bazi araçlar ile evlere tabanca ile ates açildi. Mermilerden üçü iki eve isabet etti.

"4-5 gündür bu mahallede resmen terör estiriyorlar"

Magandalarin atesledigi mermilerden birinin evindeki çocuk odasi penceresine isabet ettigini ve çocuklarinin ölümden döndügünü ifade eden Hasan Topal, “Yaklasik 4-5 gündür bu mahallede resmen terör estiriyorlar. Günlerdir hepimiz ayaktayiz. Burada bir market sahibi sokaga araba park edilmesine izin vermiyor. Market sahibi is yerinin karsisina el koymaya çalisarak, ’ben buraya kimseyi birakmam, arabalari buraya park etmeyin yakarim, size sikarim’ diyor. Sonrasinda da geliyor sokakta evlere ates ediyor. Bu süreçte iki araç kursunlandi, bir araç kundaklandi. Bizim burada can güvenligimiz yok. Bu sahsin bulunmasini istiyoruz. Çocuklarimizi sokakta bos birakamiyoruz” dedi.



"Otopark tartismasi sonrasi mahalleye magandalar dadandi"

Mahalle sakinlerinden Bekir Ekinci ise olay sonrasi kendi aracinin da kundaklandigini belirterek, “Çarsamba günü otopark tartismasi çikti burada. Sonrasinda gece birileri buraya gelerek evlere 5 el ates etti. Iki eve mermi isabet etti. Ertesi gün sabah saatlerinde de benzin dökerek araçlari kundakladi. Benim aracim da kundaklandi. Biz mahalleli olarak bu magandanin bulunmasini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA