Yalovali Çiftçilere 112 Ton Sera Naylonu Dagitildi

Yalova’da Plastik Sera Üst Örtülerinin Yenilenmesi Projesi çerçevesinde çiftçilere 112 ton sera naylonu dagitimi yapildi.

Yalovali Çiftçilere 112 Ton Sera Naylonu Dagitildi
Il Tarim ve Orman Il Müdürlügü bahçesinde düzenlenen törende çiftçilere sera naylonu dagitimi gerçeklestirildi.

Programda konusan Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar, Yalova Ili Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi’nin 7 milyon liralik bütçesinin yüzde 50’sinin bakanlik, yüzde 25’erlik kisminin ise Il Özel Idaresi ve çiftçi katki payi olmak üzere toplam 7 milyon lira oldugunu söyledi.

223 üreticiye yaklasik 360 dekarlik alanda kullanilacak 112 ton sera naylonu dagitimi yaparak bütçenin 5.8 milyon lirasinin kullanildigini kaydeden Parildar, “Bütçenin kalan kismini ise ikinci etapta kullanacagiz. Bakanligimiz Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü tarafindan 2 milyon 911 bin 220 lira, Il Özel Idaresi 1 milyon 455 bin 610 lira ve üretici katki payi olarak 1 milyon 455 bin 610 TL olmak üzere toplam 5 milyon 822 bin 440 lira tutarinda sera örtüsü dagitmis olacagiz. Çiftçilerimizin faaliyetlerini daha güvenli yapmalari için de üretim alanlarini TARSIM sigortasi yaptirmaya davet ediyorum” diye konustu.

Il Genel Meclis Baskani Hasan Soygüzel ise Yalova’nin topraklarinda üretimden verim almak, kazanmak adina Tarim Il Müdürlügü ile 4 yildir çok güzel çalismalar yürüttüklerini belirterek, “Bu anlamda ciddi tarimsal desteklerimiz var. Ben de tabi bir köy çocuguyum, dolayisiyla köylerimizde tarim gelissin, bereketlensin, tarimdan para kazanilsin diye ugrasiyoruz. Bu proje kullandigimiz en yüksek bütçeli proje oldu. Insallah çiftçilerimiz faydalanirlar ve bundan ciddi gelir elde ederler” dedi.

AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüs ise tarimda Yalova’nin markalasmis ürünlere sahip olduguna vurgu yapti. Tarim arazilerinin azligina da dikkati çeken Büyükgümüs, söyle konustu:

“Bizim çok büyük tarim arazilerimiz yok ama Yalova’nin her kösesinde, her bölgesinde farkli alanlarda markalasmis, tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya açilan kapilarimiz niteliginde ürünlerimiz var. Son dönemde yaptigimiz çalismalarla, özellikle kivide cografi isaret almamiz, aronyada cografi isaret almamiz, Yalova kivircigini irk olarak tescil ettirmemiz, kentimizde hem hayvancilik alaninda hem tarimin çesitli alanlarinda markalasmamiz, ürettigimiz ürünlerin katma degerini artirmak bakimindan çok degerli çalismalar oldu.”

Konusmalarin ardindan sera naylonlari çiftçilere teslim edildi. Törene Vali Muammer Erol da katildi.

Kaynak: İHA