Trump, Yarin Hakim Karsisina Çikmak Üzere New York'ta

ABD’nin eski Baskani Donald Trump, yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’a yapilan 130 bin dolarlik “sus payi” ödemesiyle ilgili suçlanmasinin ardindan hakim karsisina çikmak üzere Florida’dan New York’a geldi.

Trump, Yarin Hakim Karsisina Çikmak Üzere New York'ta
ABD’nin eski Baskani Donald Trump, jüri tarafindan yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’a yapilan 130 bin dolarlik “sus payi” ödemesiyle ilgili suçlanmasinin ardindan yarin hakim karsisina çikmak üzere Florida’dan New York’a geldi. Trump’i tasiyan uçagin New York’taki LaGuardia Havaalani’na inmesinin ardindan Trump konvoy ile direkk geceyi geçirecegi Trump Tower’a geçti. Trump, binaya giristi ise destekçilerine el salladi.

Iddianame gizli tutuldugu için hakkindaki suçlamalarin niteligi bilinmeyen Trump’in mahkemeye çikmasinin hemen ardindan Florida’ya dönmeyi planladigi ve Florida’da halka açik bir konusma yapacagi ifade edildi. Trump, hakkinda ceza davasi açilan ilk ABD Baskani olarak kayitlara geçti.

“Sus payi” sorusturmasi

Trump ile cinsel iliski yasadigi iddia edilen yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels, iliski konusunda sessiz kalmasi için 2016 yilinda 130 bin dolar ödeme karsiliginda bir anlasmaya imza attigini ifade etmisti. Daniels, anlasmanin Trump tarafindan imzalanmadigi gerekçesiyle geçersiz oldugunu savunmustu. Trump ise Daniels’in iddialarini yalanlamisti. Ancak Trump’a 2016’daki seçim kampanyasindan önce avukatlik yapan Michael Cohen, Daniels’a Trump adina kendi hesabindan 130 bin dolar ödeme yaptigini dogrulamisti. Cohen, daha sonra kendisine Trump’in sirketleri tarafindan ikramiyelerle birlikte yaklasik 420 bin dolar geri ödeme yapildigini iddia etmisti. Cohen, Trump’in seçim kampanyasina yönelik yürütülen sorusturmada "vergi kaçirma" ve "Kongre’ye yalan söyleme" suçlamalariyla gözaltina alinmis, çikarildigi mahkemede kampanya finansmani ihlalleri de dahil olmak üzere 9 federal suçlamayi kabul etmis, Aralik 2018’de 3 yil hapis cezasina çarptirilmisti. Federal savcilar, söz konusu dönemde Trump’a yönelik herhangi bir incelemede bulunmazken, Manhattan Savciligi "sus payi" ödemesi olarak nitelendirilen sorusturmayi baslatmisti.
Kaynak: İHA