Atakum'da Deprem Dayanismasi Bin 700 Aileye Ulasti

Atakum Belediye Baskani Deveci’nin öncülügünde baslatilan örnek çalismalarla Atakum’da depremden etkilenen bin 700 aileye dayanisma eli uzandi.

Atakum'da Deprem Dayanismasi Bin 700 Aileye Ulasti
Türkiye’yi derinden etkileyen depremler sonrasi büyük bir dayanisma seferberligi baslatilan Atakum’da, çalismalar hiz kesmiyor. Atakum Belediyesi Paylasim Merkezi (PAYMER) ekipleri, belediyenin kendi imkanlari ve vatandaslardan gelen desteklerle gidadan, giyim esyasina ve temizlik ürünlerine kadar birçok ihtiyaç malzemesini depremden etkilenen vatandaslara ulastiriyor. Afet bölgesine TIR’larca ihtiyaç malzemesi gönderen ekipler, Atakum’da yasamini devam ettiren depremzede vatandaslar için de yogun mesai harciyor.

"Dayanisma devam ediyor"

Atakum Belediyesi Dügün Salonlari, PAYMER ve Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’ne getirilen ihtiyaç malzemeleri belediye ekiplerince Atakum’da yasayan bin 700 aileye ulastirildi. Ailelere battaniye, hali, isitici, kiyafet ve temizlik malzemelerinin yani sira gida kolileri de dagitildi. Deprem bölgesine 5 bin; Atakum’da ikamet eden depremzede vatandaslara 2 bin olmak üzere toplam 7 bin adet gida kolisi teslim edildi. Karadeniz’in ilk Gida Bankasi AtaMarket’te Atakum’da yasayan depremzede vatandaslara yönelik çalismalar araliksiz devam ediyor. PAYMER ekipleri hijyen ürünleri, iç giyim esyasi, çocuk bezi gibi malzemelere yogun talep oldugunu belirterek vatandaslarin Atakum Belediyesi Paylasim Merkezi’ne gelerek desteklerini esirgememelerini bildirdiler.
Kaynak: İHA