Son 10 Yilda Çesitli Sebeplerden 276 Orman Yangini Meydana Geldi

Bolu’da son 10 yilda çesitli sebeplerden 276 orman yangini meydana geldi. Bolu Orman Bölge Müdürlügü ekipleri olabilecek orman yanginlari için mücadele hazirliklarina devam ediyor.

Son 10 Yilda Çesitli Sebeplerden 276 Orman Yangini Meydana Geldi
Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz yil Bolu’da meydana gelen 15 yanginda 9,72 hektar örtü yangini, 4,57 hektar tepe yangini olmak üzere toplamda 14,29 hektar alan zarar gördü. Bolu Orman Bölge Müdürlügü ekipleri yanginlarin önüne geçmek amaciyla ilçelerde egitimlerini sürdürüyor. Yanginlarin çikis nedenlerini ve alinabilecek tedbirler ekipler tarafindan egitimlere katilan, sube mühendisleri, isletme müdür yardimcilari, isletme sefleri, orman muhafaza memurlari, yangin isçileri ve orman yanginlari gönüllüsü vatandaslara anlatiliyor.

Son 10 yilda çesitli sebeplerden 276 orman yangini meydana geldi

Son 10 yilda Bolu’da 47 adet yangin ihmal ve dikkatsizlik, 14 tanesi kaza, 123 faili meçhul, 89 tane yildirim düsmesi nedeniyle orman yangini meydana geldigi ögrenildi. Öte yandan son 10 yilda ekipler tarafindan 3 adet sigara izmariti nedeniyle yangin çiktigi belirlendi.

Egitimin birinci asamasinda yangin, çikis nedenleri, ilk müdahale yöntemleri ile is güvenligi konusunda bilgiler veriliyor. Daha sonra ise arazide arazözlerin su kaynagindan su almasi, arazözün yangin mahalline giderek yangini söndürmesi, hortumlarin serilmesi ve toplanmasi, arazöz aparatlarinin tanitimi ve kullandirilmasi, is güvenligi ile ilgili kisisel koruyucu donanim malzemelerinin tanitilmasi ve kullandirilmasi, köpük kullanimi gibi konular uygulamali olarak anlatiliyor.

Yanginlara karsi dikkat edilmesi gereken hususlarla yetkililer, özellikle aniz, piknik ve çoban atesi yakmamalari, sigaralarini seyahat halindeyken disari atmamalari konusunda vatandaslara uyarida bulundu.
Kaynak: İHA