Fistikli Ilkögretim Okulunda Su Verimliligi Egitimi

Tarim ve Orman Bakanligi Su Yönetimi Genel Müdürlügü tarafindan Su Verimliligi Seferberligi çerçevesinde su kaynaklarinin verimli ve sürdürülebilir sekilde kullanilmasina yönelik farkindaligin arttirilmasi ve çevre suurunu kalici olarak saglanmasi amaciyla Armutlu ilçesineki Fistikli Köyü Ilkögretim Okulunda “Su Verimliligi” etkinligi yapildi.

Fistikli Ilkögretim Okulunda Su Verimliligi Egitimi
Etkinlige Yalova Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar, Il Müdür Yardimcisi Irfan Sakinci, Su Yönetimi Genel Müdürlügünden Egitim Sorumlusu Uzman Ozan Soytürk, Dr. Alper Ugurluoglu, Damla Coskun, Halil Ibrahim Dertli, Armutlu Ilçe Tarim ve Orman Müdürü M. Fatih Kayali, Armutlu Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Harun Alper Canatan ile Fistikli Ilkögretim Okulu Müdürü Sabahattin Ata, Ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Egitim Sorumlusu Ozan Soytürk ögrencilerle suyun verimli ve suurlu kullanilmasi konusunda ögrencilerin farkindaligini artiracak bilgiler paylasarak su kaynaklarinin bütün canlilarin yasami ve insanligin gelecegi için önemini vurguladi. Soytürk, son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarinin giderek azalmasi ve artan kuraklik konusuna da dikkat çekerek, çocuklarin su kullanimini ve su tasarrufunu her yerde, her sartta aliskanlik haline getirmeleri ve su verimliligini yasam tarzina dönüstürmeleri yönünde egitici video gösterimleri ve sunumlar yapti.

Ozan Soytürk’ün sunumunun ardindan Yalova Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar da ögrencilere artik her birinin su gönüllüsü olduklarini ifade ederek bundan sonra suyu daha dikkatli kullanacaklarina inandigini söyledi.



Egitimin sona ermesinin ardindan ögrencilerle birlikte okul musluklarina tasarruflu musluk uçlari takilarak suyu verimli kullanma örnegi ögrencilere gösterildi ve salonda bulunanlar tarafindan ögrencilere egitici dokümanlar ve materyaller hediye edildi.
Kaynak: İHA