Dünya Evine Yerli Ve Milli Otomobil Togg'la Girdiler

Bursa’da yeni evlenen çiftin dügün arabasi tercihi, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili Togg oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, damadin Togg’un dügün arabasi olmasi istegini gerçeklestirirken, yerli otomobil Togg da kez dügün araci oldu.

Dünya Evine Yerli Ve Milli Otomobil Togg'la Girdiler
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, damat Hüseyin Özdemir’in istedigini kirmayip dügün aracinin Togg olacaginin sözünü verdi. Ilk kez dügün araci olan Togg’u Bursa’nin Gemlik ilçesinde gerçeklesen dügün alanina Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas getirerek dügün törenine katildi.



Togg ile gelin alma töreninde renkli anlar

Hüseyin-Habibe çiftinin dügün arabasi olarak tercih ettikleri yerli otomobil Togg ile birlikte yapilan gelin alma töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Baskan Aktas, çifte mutluluklar dileyerek, Togg’un Türkiye’nin otomotiv sektöründeki 60 yillik hayal olan yerli üretim hamlesinde önemli bir rol oynayacagina dair inancini dile getirdi.

Törene telefon üzerinden canli baglantiyla katilan Bakan Varank, "Togg’un kaptani bugün saglam ve bu güzel evliligin nikahini da kiyacak. Türkiye’nin yerli otomobili ilk kez gelin arabasi da olacak. Hüseyin kardesim bana davetiyeyi verdiginde dügün aracinin Togg olmasini istedi. Esinin de Togg fabrikasinda çalistigini söyledi.

Öyle söyleyince ben de ‘esin Italyan mi’ diye sordum. ‘Italyan degil de Gemlikli’ dedi.

Böyle güzel bir ise vesile oldu. Hamdolsun, mutluluklar diliyoruz" dedi.



Çocuguna Bakan Varank’in sehit agabeyinin ismini verecek

Ayrica, damat Hüseyin Özdemir, çocugu olursa Bakan Varank’in sehit agabeyinin ismini koyacagini da söyledi.



Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Kardesimizin mutluluguna ortak olmak bizim içinde gurur verici. Insallah birazdan güzel bir cemiyet olacak ama önce gelin hanimi almamiz lazim. Aracimiz biraz hizli ama etraf kalabalik oldugu için dikkatli kullanacagiz. Damat bey biraz heyecanliydi ama yerli ve milli otomobilin dügün araci olmasindan dolayi kendisini daha da heyecanlandirdigimizi biliyorum” dedi.

Mutluluklarina bir ilki dahil eden Habibe Özdemir ise, "Böyle bir sey beklemiyordum. Esim nasil dua ettiyse yerli ve milli otomobil Togg dügün araci olarak bize nasip oldu" ifadeleriyle mutlulugunu dile getirdi.

Togg ile gelin alma merasiminin ardindan genç çift, düzenlenen nikah töreniyle dünyaevine girdi.
Kaynak: İHA