Tekirdag'da Seker Dagitan Polislere Ates Açan Zanli Tutuklandi

Tekirdag’in Çerkezköy ilçesinde Ramazan Bayrami’nin üçüncü günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda çocuklara seker dagitan polislere ates açilmis, saldiriyi yapan zanli ve yanindaki iki kisi kisa süre içinde kiskivrak yakalanmisti. Emniyetteki islemlerinin ardindan genis güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edilen zanli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tekirdag'da Seker Dagitan Polislere Ates Açan Zanli Tutuklandi
Olay, önceki gün Baglik Mahallesi Kümeevler mevkiinde gerçeklesti. Bayram nedeniyle mahallede bulunan çocuklara seker dagitan sivil polis ekiplerini karsilarinda gören 25 yasindaki Tolga D., yaninda bulunan silahla polislere ates açti. Silahi atesleyen Tolga D. ve yaninda bulunan 15 yasindaki B.D. ile 16 yasindaki E.D., kalabaliktan faydalanarak olay yerinden kaçti.

Süpheliler adliyeye sevk edildi

Olayin anons edilmesiyle bölgeye 50’ye yakin polis ekibi sevk edilmis, polis ekipleri olayin gerçeklestigi bölgede her yeri didik didik arayarak ilk olarak B.D.’yi çati arasinda saklandigi yerde yakalayarak gözaltina almisti. Mahallenin giris ve çikislarini kontrol altina alan ekipler, silahi atesledigi iddia edilen Tolga D. ve diger süpheli E.D.’yi ise olaydan bir saat sonra saklandigi yerde yakalayarak gözaltina aldi. Olayda kullanilan silahin bulunmasi için polis ekipleri çok yönlü sorusturma baslatirken, olayla ilgili gözaltina alinan üç süpheli Çerkezköy Adliyesine genis güvenlik önlemleriyle getirildi.



Zanlidan piskin sözler: "Bu kadar ünlü oldugumu bilmiyordum"

Öte yandan, Ilçe Emniyet Müdürlügü çikisinda kendisini görüntüleyen basin mensuplarina zanlinin, ‘Bu kadar ünlü oldugumu bilmiyorum’ sözleri tepki çekti. Süphelilerden Tolga D.’nin hirsizlik basta olmak üzere çok sayida suç kaydinin bulundugu ögrenildi. Zanlilarin yakinlari adliyeye akin ederken, sahislarin mahkeme salonuna çikartilmasi esnasinda taskinlik yasandi. Zanlilarin birakilmasini isteyen yakinlari polis ekiplerine güçlük çikararak polislere hakaret etti. Olaylarin daha fazla büyümemesi ve güvenlik önlemlerinin artirilmasi için adliyeye takviye ekipler sevk edildi.

1 kisi tutuklandi

Süphelilerden Tolga D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, B.D. ve E.D. adli kontrol sartiyla serbest kaldi. Tutuklanan Tolga D. adliye çikisinda basin mensuplarinin ‘neden polisi kursunladiniz. Pisman misiniz’ sorusuna ise “Ne kursunlamasi ya ben yapmadim bu olayi. Yapanlar belli belli. Iki gün sonra ortaya çikar” cevabini verdi.
Kaynak: İHA