Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kiliçdaroglu, Usaklilara Vaatlerini Anlatti

Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi olan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Usak’ta düzenlenen açik hava toplantisinda vatandaslara vaatlerini anlatti.

Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kiliçdaroglu, Usaklilara Vaatlerini Anlatti
CHP Usak Il Baskanliginin Ismet Pasa Caddesi 15 Temmuz Sehitler Meydani’nda organize ettigi programda vatandaslara hitap eden Kiliçdaroglu, kendi dönemlerinde Usak’a, Türkiye’ye ve dünyaya bahar gelecegini savundu. Emeklilere yönelik Kurban Bayrami ikramiye vaadini yineleyen Kiliçdaroglu, “Ben 2015 tarihinden bu yana bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayrami’nda en az asgari ücret kadar birer aylik ikramiye ödenmesini istedim ve savundum. Vermediler, düsük verdiler. Asgari ücretin biraz altinda verdiler, simdi bir de çikip ‘Emekliye zam yaptik’ diyorlar. Agzimdan çikan bir söz mutlaka yerine gelecektir. Emekli kardeslerim üzülmesinler. Oyunuzu kullanacaksiniz, Bay Kemal’i Cumhurbaskani seçeceksiniz, Kurban Bayrami’nda bankaya gideceksiniz, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz” dedi.



“Ilk çikaracagimiz kanun aile ilgili olacak”

Savunma sanayinin milli bir mesele olduguna isaret eden Kiliçdaroglu, “Çikip ’Yarin gelecekler, savunma sanayini bitirecekler’ diyorlar. Milli savunma, milli bir meseledir. Biz bunu bilmiyor muyuz? Asla sicak siyasete konu edilemez. Hangi görüs sahip olursaniz olun savunma sanayisine destek vermek zorundasin. Biz göreve geldigimizde atayacagimiz 100 bin ögretmeni köy okullarinda çocuklarimizla bulusturacagiz. Afislerde yazildigi gibi biz geliyoruz, beraber geliyoruz. Ekrem Baskan, Mahsur Baskan ve diger genel baskanlarla birlikte geliyoruz. Kavga etmeden, ayristirmadan Türkiye’yi aydinlik günlere ulastiracagiz. Çiftçiyi toprakla baristiracagiz. Çiftçiyi, esnafi, ev hanimlarini, gençlerimizi ve çocuklarimizi destekleyecegiz. Sorunlari el birligiyle çözecegiz. Ilk çikaracagimiz kanunlardan birisi Aile Destekleri Sigortasi olacak. Bay Kemal asla onlardan korkmaz. Hiç endise etmeyin, hepsinin üstesinden birlikte gelecegiz, beraber Türkiye’yi aydinlik yarinlara çikaracagiz” diye konustu.



“Suriyelileri 2 yilda geri gönderecegim”

Türkiye’deki Suriyelileri ülkelerine geri gönderecegini açiklayan Kiliçdoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“2 yil içinde, en geç 2 yil içerisinde bütün mültecileri kendi ülkelerine geri gönderecegim. Yerlerini yurtlarini yaparak. Suriye sinirina gittim. Orada da söz verdim, yetki vereceksiniz; ben en geç 2 yil içerisinde bütün Suriyelileri kendi topraklarina gönderecegim. Oturup konusacagiz. Suriye yönetimiyle karsilikli büyükelçilikleri açacagiz. Küçügünden büyügüne bütün dertleri çözecegiz. Ben Kemal geliyorum, biz Kemal hep birlikte geliyoruz.”

Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu’na Usak’taki programinda Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu da eslik etti. Konusmasinin ardindan milletvekili adaylarini Usaklilara tanitarak oy isteyen Kiliçdaroglu’na tarhana ve ara kalemle çizilmis resmi hediye edildi. Kiliçdaroglu, programin ardindan beraberindekilerle birlikte Usak’tan ayrildi.
Kaynak: İHA