Kuzularin Annelerine Kavusma Anlari

Erzincan’in Akyazi beldesinde, kuzularin günde iki defa anneleriyle bulusma anlarinda ilginç görüntüler ortaya çikiyor. Anneler, yavrularini kokularindan bularak emziriyor.

Kuzularin Annelerine Kavusma Anlari
Erzincan’a bagli Akyazi beldesinde, Osman Akkavak’a ait sürüde bulunan 800 koyundan 700’ü yavrularini dünyaya getirdi. Koyunlar, gündüzleri kendilerine açik alanda olusturulan alanda bulunurken, yavrular ise agilda bekliyor. Sabah saatlerinde yemleri verilen koyunlar, ilk olarak sabah saatlerinde kapilarin açilmasiyla yavrularina kavusuyor. Anneler, yavrularini kokularindan bularak emziriyor. Koyunlar ikinci kez ise aksam saatlerinde yavrulari ile bulusuyor. Son bulusmanin ardindan koyunlar yemlenerek tekrar agila sürülüyor. Bu görüntüler, yavrular büyüyene kadar, yaklasik 2 ay boyunca her gün tekrarlaniyor.

Sürü sahibi Osman Akkavak, zor bir isi icra ettiklerini ifade ederek, kisa bir süre sonra kuzulari yaylaya çikacaklarini söyledi.



Yaylada kuzularin daha verimli olduguna dikkat çeken Akkavak, "Isimiz hayvancilik, küçükbas hayvancilikla ugrasiyoruz. Küçükbas hayvancilik zor bir meslek. Isimiz güzel severek yapiyoruz. Zor yanlari çok ama severek yapiyoruz isimizi. Sikintilarimiz çok büyük özellikle bu yayla konusunda sikintilarimiz var. Meralar, yaylalar olsa daha güzel olur, daha iyi olur diyorum. Üretimimiz Allah’a çok sükür rizik neyse o, geçimimizi yapiyoruz bununla. Kuzular su anda 1,5 aylik. Kuzularimiz yaklasik 20 gün sonra yaylaya çikacaklar. Yaylada otlayacaklar, otaracagiz. Burada su an yem veriyoruz, annesini emiyor kuzular. Burada besliyoruz anlayacaginiz. Ama yem fiyatlari çok pahali, çok yüksek. Bir an önce yaylaya çiksak da buradan kurtulsak. Burasi 24 saat ayni yerde. Ama yaylada olsa otlar, gezer, suyunu içer hayvan, temiz hava alir. Ondan sonra verimi de güzel olur hayvanin, gelisir. Burada sürekli yem veriyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA