Ishak Pasa Sarayi'ni Bayramda 8 Bin Kisi Ziyaret Etti

Agri’nin Dogubayazit ilçesinde yer alan ve Türk mimari tarihinin en güzel eserlerinden biri olan Ishak Pasa Sarayi, Ramazan Bayrami sürecinde yaklasik 8 bin kisi tarafindan ziyaret edildi.

Ishak Pasa Sarayi'ni Bayramda 8 Bin Kisi Ziyaret Etti
Tarihte "Medeniyetler geçidi" olarak nitelendirilen Dogubayazit ilçesinde Topkapi’dan sonra en büyük saray olan Ishakpasa Sarayi; Osmanli, Selçuklu, Barok ve Rokoko mimarisi ve süslemeleriyle dikkati çekiyor.

1900 rakimli tepeye kurulu ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan tarihi Ishakpasa Sarayi; kalorifer sistemi, geçmiste kullanilan tuvalet sistemi, kartal yuvasi görünümü ile Türkiye’nin yani sira dünyanin her yerinden ziyaretçileri agirliyor. Bünyesindeki 116 oda, türbe, cami, surlar, iç ve dis avlular, divan ile harem salonlarinin yani sira heybetiyle bölgeye önemli oranda gelir gelmesini de saglayan Ishakpasa Sarayi, Ramazan Bayrami sürecinde yaklasik 8 bin kisi tarafindan ziyaret edildi. Bölge, Ishak Pasa Sarayi’nin yani sira Beyazit Camisi, Urartu Kalesi ve Islam mutasavvifi Ahmed-i Hani’nin türbesine de ev sahipligi yapiyor.

Konu hakkinda bilgiler veren Il Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedag, "Ramazan Bayrami dolayisiyla 3 gün resmi tatilde yaklasik 8 bin ziyaretçiyi Ishakpasa Sarayi’nda agirladik. Zonguldak, Bolu, Balikesir ve Adana gibi ülkenin dört bir yaninda gelen ziyaretçiler sarayi görme imkani bulmustur. Ishakpasa Sarayi bölgenin turizmine katkisi olan çok önemli degerdir. Herkesi Ishakpasa Sarayi’ni bir kez daha görmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA