Depremin Aci Hatiralarini Resmetti Açiklamasi Eserlerini Evinin Duvarinda Sergiliyor

Kirikkale’de yasayan Ressam Sengül Otman, Kahramanmaras merkezli depremlerden geriye kalan aci hatiralari sulu boya teknigi tuvallere aktardi. Yikilan binanin enkazinda bulunan oyuncak ayiyi, depremzede çocuklar için resmetti.

Depremin Aci Hatiralarini Resmetti Açiklamasi Eserlerini Evinin Duvarinda Sergiliyor
Kirikkale’de yasayan 43 yasindaki ressam Sengül Otman, ülkenin birçok sehrinde bulunan tarihi bina ve kültürel varliklarini sulu boya teknigi ile resmediyor. 20 yildir resim sanati ile ilgilenen Otman, bu kez de sulu boya çalismasiyla Kahramanmaras merkezli depremlerin sebep oldugu yikimi yansitti. Otman, internet üzerinden gördügü fotograftaki enkazin üzerinde bulunan oyuncak ayiyi sulu boya sanati ile resmetti. Çorum’da bulunan dünyanin en dar sokagi, Ankara evleri, Hatay’in köz üzerindeki kahve cezvesi, hayvan figürleri ve birçok farkli tarihi mekanlari sulu boya teknigi ile resmeden Otman, eserlerinin bir kismini evinin duvarinda sergiliyor.

Sengül Otman, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, enkazdan çikan çocuk oyuncaklarindan etkilendigini belirterek, "6 Subat depremi hepimizin gündemine gerçekten çok agir bir sekilde düstü. Çok üzüldük, çok içimiz yandi. Resmen ikiye bölündük; bir yanimiz orada, bir yanimiz burada" dedi.

Enkaz üzerindeki oyuncak ayiyi resmetmek istedigini ifade eden ressam Otman, "Ben bu resme baslarken en çok bir haber bülteninde enkaz altindan çikan çocuk oyuncaklarinin haberi beni çok etkilemisti. Oradan çok fotograf paylasilmisti, enkaz altindan çikartilan oyuncaklar. Bu beni gerçekten çok derinden yaraladi. Çocuklar zaten çok daha önemli bizim için. Yüregimi burktu, ben de bu resmi çizmek istedim" dedi.

Bütün deprem çocuklarina bu resmi ithaf ettigini anlatan Otman, "Bu yapmis oldugum çalismayi devlet arsivlerine ulastirmak istiyorum. Hemen onun üzerinde bir cezve resmi var. O cezve, Hatay’in kültürünün içinde olan közde kahvenin resmi. Ben resmederken o sokaklarda o caddelerde dolastim. O közde kahveleri içtim, o insanlarla sohbet ettim, o sokaklarda gezdim" diye konustu.

Memleketi Çorum’da bulunan dünyanin en dar sokagini da sulu boya teknigi ile resmettigini ifade eden Otman, "Bir buçuk metrelik sokak. Burada ahilik gelenegi yasatiliyor. Burada bütün esnaf bir arada. Çorum’da buna benzer sokaklar çok fazla. Çorum çok özel bir memleket. Benim de memleketim oldugu için ben de Çorum’un bütün güzelliklerini tekrar yasatmak ve gelecek nesillere de aktarmak, biraz da böyle bir farkindalik olusturmak için, yerli yabanci herkesin ilgisini çeksin; gelsinler, görsünler, ziyaret etsinler ve tanisinlar, sehrimizi bilsinler diye böyle bir konsepte basladim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA