BARÜ Mezunu Milli Güresçi Burhan Akbudak, Avrupa Sampiyonu Oldu

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Burhan Akbudak, Avrupa Güres Sampiyonasi 82 kiloda altin madalya aldi.

BARÜ Mezunu Milli Güresçi Burhan Akbudak, Avrupa Sampiyonu Oldu
Hirvatistan’in baskenti Zagreb’te gerçeklestirilen sampiyonada Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Burhan Akbudak önemli bir basariya daha imza atti.

Organizasyonun son gününde finalde Ukraynali Yaroslav Filchakov ile karsilasan Burhan Akbudak, kariyerindeki ilk Avrupa sampiyonluguna ulasti.

Böylece milli güresçi 2022 yilinda elde ettigi Dünya Sampiyonlugunun ardindan Avrupa Sampiyonasinda da birincilik kürsüsüne çikmayi basardi.

Avrupa sampiyonluguna ulasan milli sporcuyu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartin Üniversitesinin sporda söz sahibi olma ve bu alanda ülkemizin gelisimine katki sunma yönünde hedefleri var. ‘Türk Sporuna Deger Katmak’ anlayisiyla adim adim ilerledigimiz bu hedeflerde ögrenci ve mezunlarimiz gurur duyulacak basarilara imza atiyor. Bu düsüncelerle gelecek adina bizleri umutlandiran, aldigi basarilarla gögsümüzü kabartan ögrencimiz Burhan Akbudak’i tebrik ediyorum. Ögrencilerimizi yarinlara en iyi sekilde hazirlama noktasindaki gayretleri için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Demirhan ile tüm akademik ve idari insan kaynagimiza da tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA