Annesinin Tedavisi Için Tip Merkezine Geldi, Bina Tuglalari Kafasina Düstü

Avcilar’da bir kadinin kafasina, annesini getirdigi tip merkezinin de bulundugu binanin tuglalari düstü. Agir yaralanan kadin, saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirildi.

Annesinin Tedavisi Için Tip Merkezine Geldi, Bina Tuglalari Kafasina Düstü
Olay, Avcilar Merkez Mahallesi Taner Kislali Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mahbup Uzunay (38) cadde üzerindeki is merkezinin 2. katinda bulunan bir tip merkezine annesini getirdi. Annesine serum takilmasi üzerine Uzunay asagi indi. Tam o sirada 5. katin balkonundaki siva ve tugla parçalari kadinin kafasina düstü. Olayi gören çevredeki vatandaslar kadinin yardimina kosup saglik ekiplerini aradi. Tip merkezi çalisanlari ise talihsiz kadinin yardimina kosup ilk müdahaleyi olay yerinde yapti. Tamponu yapilip serum takilan Uzunay, ambulansin gelmesiyle hastaneye kaldirildi. Uzunay’in kaldirildigi hastanede ise yogun bakimda oldugu ögrenildi.

Olayi gören is yeri sahibi Erkan Boyatir, "Ben burada isletme sahibiyim. Cadde bostu kimse yoktu. Ben içerdeyken kadini gördüm. Tuglanin indigini görünce oraya gitmeyin diyecektim. O sirada kadin yukari bakinca tuglalar basina düstü. Kanlar içerisinde yere yigildi. Sirt üstü ayaklarinin üzerine düstü. Kafasindan kan akiyordu. Parktaki kiz kardesi olayi görünce bagirmaya basladi.

Vatandaslar müdahale edip sakinlestirmeye çalisti. Ambulans göndermeleri için bizim burada bulunan 112 toplanma merkezine bagirip haber verdim. Sonra ambulans gelip müdahale etti" dedi.



"Annesinin durumdan haberi yok"

Ilk müdahaleyi yapan tip merkezi isletme müdürü Ismail Sazli ise, "Hanimefendi tip merkezimize annesini kardiyoloji doktoruna muayene için getiriyor. Annesine serum takildigi sirada kendisi de asagi iniyor. Asagida telefon görüsmesi yaparken yukarida bulunan balkon sivalari hanimefendinin kafasina düsüyor. Ilk müdahaleyi hemsire arkadaslarimiz yapiyor. Su an hastanede yogun bakimda yatiyor. Sevk için 24 saat içerisinde beyin cerrahi olan bir hastane arastiriliyor. Annesinin durumdan haberi yok" seklinde konustu.

Ilk müdahaleyi yapan tip merkezi çalisani hemsire Ilksan Yetkin ise, "Hastanin kafatasi ve yüzünden çok fazla darbesi oldugu için acil yardim gelene kadar yapabilecegimiz çok fazla bir sey yoktu. Biz tampon müdahalesinde bulunduk. Agzindan burnundan çok fazla kan geliyordu. Aspire edip oksijen vermeye çalistik. Ilk olarak damar yolu açilip serum verilmisti. Sonrasinda zaten acil müdahale ekibi geldi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA