Akdeniz Foku Denizde Önce Güneslendi, Sonra Teknelerin Arasinda Dinlendi

Nesli tükenme tehlikesi altinda olan bir Akdeniz foku, İçel Erdemli Balikçi Barinaginin ortasinda önce güneslendi, ardindan da teknelerin arasinda dinlenmeye çekildi. O anlar Ihlas Haber Ajansi tarafindan dron ile görüntülendi.

Akdeniz Foku Denizde Önce Güneslendi, Sonra Teknelerin Arasinda Dinlendi
Sicakliklarin her geçen gün artmasi ile 321 kilometrelik Akdeniz’e kiyisi bulunan İçel’de Akdeniz foklari da kendini arar ara göstermeye basladi.

IUCN kriterlerine göre nesli kritik derecede tehdit altinda olan, tüm dünyada yaklasik bin, Türkiye kiyilarinda ise 100 kadar kaldigi bilinen foklardan bir tanesi İçel Erdemli’de ki balikçi barinaginda kendini gösterdi. Sabah saatlerinde barinaga gelen 2 metreden fazla uzunlugu oldugu gözlenen fok önce teknelerin arasinda denizin ortasinda bir süre güneslendi. Daha sonra teknelerin altina dalan fok, gölgelik alanda dinlenmeye çekildi. Balikçilar geçen yilda ayni fokun barinaklarina geldigini, bu sene ilk defa gördüklerini kaydetti.

Sabah teknesinin bakimi için barinaga geldigini belirten kaptanlardan Emre Balkis,"Nesli tükenmekte oldugu için koruma altina olan Akdeniz fokumuz tekrar geldi. Suan teknenin altinda. Geldigi zaman bizde besliyoruz onu. Her yil geliyor, geçen sene de gelmisti. Bu yil ilke defa geldi. Havalarda isindi sürekli karsilasiriz" dedi.

Kaynak: İHA