Kars'ta 23 Nisan Coskuyla Kutlandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami tüm yurtta oldugu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle coskuyla kutlandi.

Kars'ta 23 Nisan Coskuyla Kutlandi
Tören, Hükümet Konagi önündeki Atatürk Aniti’na Milli Egitim Müdürlügü’nün çelengi konuldu. Ardindan Ismail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayi’na geçildi. Buradaki tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Günün önem ve anlamini belirten konusmayi yapan Kars Milli Egitim Müdürü Aydin Acay, “23 Nisan 1920 günü, Gazi Mustafa Kemal’in önderliginde egemenligin millete verildigi ve bagimsizlik mesalesinin tüm yurtta yayildigi bir gündü. Bu bagimsizlik ugruna vatan, millet ve bayrak sevgisi etrafinda birlik ve beraberlik içinde toplanan milletimiz sayisiz mücadeleler vermistir. Bu mücadeleler adeta Türk halkinin yeniden dogusunu tüm dünyaya göstermekti. Bugün sahip oldugumuz milli egemenligin ve bagimsizligin kolay kazanilmadigini unutmamali ve muasir medeniyetler yolculugumuza inanarak devam etmeliyiz. Vazifemiz tarihimize gururla yazdirdigimiz bu mücadelede kazanilan zaferleri korumak ve onlari yüceltmektir. Sevgiye, barisa, dostluga, kardeslige açilan aydinlik ve büyük bir kapi olan 23 Nisan, ülkemizde ve dünyada önemli bir yayilima sahip olan, bilinen tek çocuk bayramidir” dedi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürlügü’nce 23 Nisan Haftasi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen atletizm yarismalarinda dereceye giren ögrencilere madalyalari Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna tarafindan verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami daha sonra Ilkögretim Okulu ögrencileri tarafindan okunan siirler ve bir birinden güzel gösterilerle son buldu.
Kaynak: İHA