Alkollü Vatandas Bayram Trafigini Birbirine Katti, 4 Araca Kaza Yaptirdi Açiklamasi 3 Yarali

Kirikkale’de alkollü bir vatandas, trafigin yogun oldugu karayoluna attigi poseti geri almak isterken 4 aracin kaza yapmasina sebep oldu. 2’si çocuk 3 kisinin yaralandigi kazada araçlar hurdaya döndü. Sürücüler ise karakola gitmekte direnen alkollü vatandasa tepki gösterdi.

Alkollü Vatandas Bayram Trafigini Birbirine Katti, 4 Araca Kaza Yaptirdi Açiklamasi 3 Yarali
Ramazan Bayrami’nin ikinci gününde tatilcilerin dönüs yoluna geçmesiyle "kilit kavsak" Kirikkale’de araçlarin yogun oldugu yola yaya olarak çikan 1,72 promil alkollü H.K., bayram trafigini bir birine katti. Yolun ortasina attigi poseti geri almak isterken de 4 aracin zincirleme kaza yapmasina sebep oldu. Kaza yapan otomobildeki B.K. (6), Y.K. (10) ve N.G. (55) yaralandi.

112 Acil Çagri Merkezi’ne yapilan ihbarla olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralilar, saglik görevlilerince olay yerinde yapilan ilk müdahalelerinin ardindan ambulanslarla kaldirildigi hastanede tedavi altina alindi. 3 yaralinin da saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi. Kullanilamaz hale gelen araçlar ise çekici yardimiyla otoparka kaldirildi. Kazaya sebebiyet veren alkollü H.K., karakola gitmemek için direndi. Polis ekiplerinin ikna çabasiyla araca bindirilen H.K., karakola götürüldü. H.K.’ya tasit yolunda yürüdügü gerekçesiyle 68/1-a maddeden 436 Türk lirasi idari para cezasi uygulandi.

Otomobil sürücüsü Hüseyin Gündogdu, kazanin yolun ortasinda gezen sarhos kisinin yüzünden oldugunu söyledi.



Otomobilde bulunan yolcu Ercan Kavi ise "Sarhosun biri yola çöp atti yoldan tekrar geçerken anlayamadik arabalar bir birine girdi" ifadesini kullandi.

Ismini vermek istemeyen diger bir otomobil sürücüsü ise "Sarhosun biri yolun ortasina çikti o fren yapinca ben ona vurdum o da bana vurdu" dedi.

Kaynak: İHA