Bolu'da Orman Yanginlarina Karsi Tatbikat Yapildi

Bolu’da havalarin isinmasiyla beraber orman yanginlarinin önüne geçmek amaciyla tatbikat yapildi.

Bolu'da Orman Yanginlarina Karsi Tatbikat Yapildi
Mudurnu Orman Isletme Müdürlügü orman yanginlarina karsi egitim amaçli yangin tatbikati gerçeklestirdi. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Sentürk de tatbikata katilarak ekipleri denetledi. Bolu Orman Bölge Müdürlügü Yardimcisi Halis Belen baskanliginda gerçeklestirilen tatbikata Koruma Sube Müdürü Osman Koru, Mudurnu Orman Isletme Müdürü Mehmet Bozkurt, Taskesti Orman Isletme Müdürü Fatih Bilgili, isletme müdür yardimcilari, sube mühendisleri, isletme sefleri, orman muhafaza memurlari, yangin isçileri ve orman yanginlari gönüllüsü vatandaslar katildi.

Isletme Müdürü Mehmet Bozkurt’tan orman yanginlariyla mücadele çalismalari ve faaliyetlerle ilgili bilgi alan bölge müdürü Mahmut Sentürk yangin mevsiminin basladigi bu günlerde orman yanginlarina karsi yangin ekiplerinin dikkatli olmasini istedi. Yangina aninda müdahalenin önemine isaret ederek egitimlerde verilen bilgilerin orman yanginina müdahalede harfiyen uygulanmasi konusunda dikkat çekti.

Yanginlara karsi dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili vatandaslara da uyarida bulunan Bölge Müdürü Mahmut Sentürk özellikle aniz, piknik ve çoban atesi yakmamalari, sigaralarini seyahat halindeyken disari atmamalarini istedi. Egitim tatbikatinda, arazide arazözlerin su almasi, yangin mahalline giderek yangini söndürmesi, hortumlarin serilmesi ve toplanmasi, arazöz aparatlarinin tanitimi ve kullandirilmasi, is güvenligi ile ilgili kisisel koruyucu donanim malzemelerinin tanitilmasi ve kullandirilmasi, köpük kullanimi gibi konular uygulamali olarak anlatildi. Daha sonra yangin tatbikati gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA