Isparta'da Millet Bahçesi Camisindeki Çalismalarda Sona Gelindi

Türkiye’de ilk kez aktif bir tren garina insa edilen Millet Bahçesinde çalismalar tüm hiziyla sürerken, karsi tarafinda bulunan alana yapilan 300 kisilik caminin çalismalari da devam ediyor. Cami insaatinda incelemelerde bulunan Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, camiyi en kisa sürede tamamlayarak ibadete açmak istediklerini söyledi.

Isparta'da Millet Bahçesi Camisindeki Çalismalarda Sona Gelindi
Isparta’da 86 bin metrekare alan içerisindeki Millet Bahçesindeki çalismalarda artik sona yaklasildi. Insaatin tamamlanmasiyla birlikte Türkiye’de ilk kez aktif bir tren garina Millet Bahçesi yapilmis olacak. Millet Bahçesinin karsisinda bulunan alana da tas ve ahsaptan olusan 300 kisilik cami insa ediliyor. Cami ibadete açildiginda bölgede bulunan birçok kamu kurumu ile vatandaslara hizmet edecek. Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, cami insaatinda incelemelerde bulundu, çalismalara iliskin bilgi aldi.

"Millet Bahçemiz de artik bitmek üzere"

Sehre yeni bir cami kazandirdiklarini belirten Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, caminin Millet Bahçesi projesi içerisinde yer aldigini ve Il Milli Egitim Müdürlügü’nün tam karsisinda bulundugunu söyledi.

Caminin insa edildigi bölgenin yillarca atil durumda olan ve içerisinde düzeni olmayan bir alan olduguna deginen Baskan Basdegirmen, “Burasi için DSI Bölge Müdürlügümüze cami projesi için talepte bulunduk, kendileri de sag olsunlar bu talebimizi geri çevirmediler, burayi bize tahsis ettiler. Bu bölgede camimiz yoktu. Camimizden Milli Egitim Müdürlügü, DSI, Karayollari personellerimiz, Sehir Hastanemize gelen hasta ve hasta yakinlari ile personelimiz yararlanacaklar. Millet Bahçemiz de artik bitmek üzere. Millet Bahçemize gelen vatandaslarimiz ve Devlet Demiryollari personelimiz ile bölgede yasayan vatandaslarimiz camimizden istifade edebilecekler. Konum olarak çok güzel bir yer. Çalismalari gezdim, gördüm harika bir cami oluyor. Tam tesekküllü bir cami olacak. Sadirvani da yapiliyor. Yesillerin arasinda güzel bir cami yapiliyor. Vatandaslarimiz önündeki parkta zaman geçirmek için dahi gelebilirler. Parkimizi bitkilerle donatiyoruz, çimlerini dösedik, yer dösemeleri de bittikten sonra insallah yakin zamanda camimizi hizmete açacagiz. Sehrimize güzel bir eser olacak” dedi.

Kaynak: İHA