Erzincan'da Bayram Öncesi Et Satis Noktalarinda Gida Denetimi

Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügüne bagli Gida ve Yem Sube Müdürlügü ekipleri yaklasan Ramazan Bayrami öncesinde il genelinde büyükbas ve küçükbas hayvan kesimlerinin gerçeklestirildigi mezbaha ile et satisi yapilan kasap, sarküteri ve marketlere yönelik gida denetimi gerçeklestirildi.

Erzincan'da Bayram Öncesi Et Satis Noktalarinda Gida Denetimi
Yaklasan bayram öncesinde vatandaslarin et ve et ürünleri alisverisinde herhangi bir sikinti yasanmamasi adina denetimleri artiran ekipler, isletmelere kurallara uyma, hijyen ve temizlik sartlarinin uygunlugu, ve diger yasal zorunluluklarin uygulanip uygulanmadigi noktasinda denetimden geçiriyor.

Erzincan’da faaliyet gösteren mezbaha, kasap, sarküteri ve marketlerin et reyonlarina yapilan denetimlerde herhangi bir olumsuzluk ile karsilasilmazken, Il Müdür Vekili Serkan Kütük isletme yetkililerine vatandaslarin güvenli ve saglikli bir sekilde et ve et ürünlerine ulasabilmesi noktasinda gerekli önlemlerin alinmasi yönünde uyarilarda bulundu. Kütük, denetimlere iliskin yaptigi açiklamada, “Yaklasan Ramazan Bayrami öncesinde tüm gida denetim ekiplerimizi teyakkuz haline geçirdik. Vatandaslarimizin hijyenik ortamlarda, Türk Gida Kodeksinin gerektirdigi sartlarda güvenli bir sekilde alisveris yapabilmeleri adina gerekli tüm önlemleri almis durumdayiz. Ilimizde bulunan mezbahalar, Et Süt Kurumu kanatli kombinasi, kasaplar, et ve et ürünleri satisi yapan sarküteri ve marketlerin tamamina yönelik denetimlerimiz araliksiz devam ediyor. Gayemiz Erzincan halkinin güvenilir ve saglikli gidaya uygun sartlarda ulasabilmelerini saglamaktir. Su ana kadar yapilan denetimlerimizde herhangi bir olumsuzluk yasamadik. Bu anlamda Erzincan’da faaliyet gösteren isletmelerimize duyarliliklari için tesekkür ediyorum. Denetimlerde görev alan ekiplerimize de özverili çalismalarindan dolayi tesekkür ediyoruz. Ancak bilinmelidir ki en iyi müfettis süphesiz tüketicilerimizdir. Bakanligimiz bünyesindeki Alo 174 Gida Hatti 24 saat ücretsiz olarak halkimiza hizmet vermektedir. Vatandaslarimizin herhangi bir olumsuzluk yasamalari durumunda Alo 174’ü aramalarini istiyoruz. Halkimiza iyi bayramlar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA