Baskan Çakin; 'Usak'a Verdigimiz Sözleri Tutuyoruz'

USAK – Usak Belediyesi tarafindan mahalle halkina sözü verilen ve kisa sürede tamamlanan Muharremsah Çok Amaçli Salon, yapilan açilis töreni ile hizmete girdi.

Baskan Çakin; 'Usak'a Verdigimiz Sözleri Tutuyoruz'
Açilisin ardindan Belediye Baskani Mehmet Çakin, çok amaçli salonda hazirlanan iftar sofrasinda vatandaslarla bulustu. Toplam 936 metrekarelik oturma alanina sahip; içerisinde bay/bayan giyinme odalari, dus, kafeterya, gelin odasi ve mutfak gibi bölümler bulunan çok amaçli salon, basketbol, voleybol ve hentbol gibi sportif etkinliklerin yani sira dügün ve mevlit gibi organizasyonlara da ev sahipligi yapacak. Salonun okul bölgesinde yer almasi nedeniyle sporsever ögrencilerin gelisimi içinde önemli bir yere sahip olmasi hedefleniyor.

Açilis programi ve iftarda yapilan etkinlikler genis salon alanina kurulan sahnede Altan Show ile basladi.

Sonrasinda Usak Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyunculari tarafindan Çikolata Dükkâni çocuk tiyatrosu, Hacivat Karagöz perde oyunu, Kavuklu orta oyunu ve Asuk ile Masuk orta oyunu sahne alarak miniklerle bulustu. Usak Belediyesi Kent Orkestrasi tasavvuf müzigi dinletisi yaptigi programa semazenler eslik etti. Son olarak Kur’an-i Kerim Tilaveti yapilarak dualar okundu ve iftar sofrasinda oruçlar açildi.

Sözü verilen çok amaçli salon mahalle halkiyla bulustu

Programda mahalle halkiyla bir araya gelen Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Seçim öncesi mahallemize bir söz verdik ve Muharremsah Mahallemizde muhtarimizla birlikte salonumuzun yerini belirledik. Hem mahallemizdeki gençlerimizin hem de mahalleli vatandaslarimizin güzel etkinlikler yapabilecegi çok amaçli salonun insasina basladik. Hep söyledigimiz bir sey var, Usakli hemsehrilerimiz en güzelini hak ediyor. Biz bir sey yapiyorsak en güzelini yapariz. O yüzden salonumuzu mahallemize, sehrimize ve vatandaslarimiza yakisir bir sekilde projelendirdik ve bugün burada sizlerle birlikte açilisini gerçeklestiriyoruz. Salonumuzun mahallemize hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum. Tabi ki Muharremsah mahallemize sadece bu tesisi yapmakla kalmadik. Geçtigimiz yaz boyunca mahallemizin birçok yerinde asfaltlama çalismalari gerçeklestirerek çamurdan kurtardik.” dedi.



Deprem felaketinin açtigi yaralarin hizla iyilesmesini dileyen Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Deprem nedeniyle buruk yasadigimiz bir Ramazan ayi oldu. Bizler elimizden geldigince etkinliklerimizle, yapmis oldugumuz programlarla bu mübarek ayin manevi atmosferini yasatmaya gayret gösterdik. Allah’a sükürler olsun ki güçlü devletimiz ve duyarli bir milletimiz var. Omuz omuza oldugumuz sürece acilari en kisa sürede telafi edecegimize yürekten inaniyorum.” diye söyledi.



Mehmet Çakin’dan yeni müjdeler geldi

Genç Kusak Topluluguyla beraber dünyanin “ilk SIHA gemisi” TCG Anadolu’yu Istanbul’da ziyaret edeceklerinin müjdesini veren Baskan Çakin, “Gençlerimizin destekçisi, sehrimizde sporun öncüsü olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda mahallemizin amatör takimina destek olmak amaciyla mahallemizin girisinde bulunan harman yerine de hem bir futbol sahasi hem de bir cirit sahasi insa edecegiz.” dedi.



Öte yandan iftar programinda konusan Cumhur Ittifaki üyesi Milliyetçi Hareket Partisi Usak Milletvekili Adayi Ayhan Kinden, böyle güzel bir etkinlikte bulunmanin mutlulugunu paylasti. 14 Mayis seçimlerine deginen Kinden, destek çagrisinda bulunarak mahalle halkinin mübarek Ramazan Bayrami’ni kutladi.

Açilis törenine ve düzenlenen etkinliklere katilan vatandaslar bu kadar kisa bir sürede böyle güzel bir salona kavustuklari için Belediye Baskani Mehmet Çakin’a tesekkürlerini iletti. Mahalleliler, Çakin’in verdigi sözü tutarak mahalle halkinin ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmesinden dolayi mutluluk duyduklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA