Bakan Akar Açiklamasi 'Mehmetçik, Son Üç Günde Irak Ve Suriye'nin Kuzeyinde 18 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Mehmetçik, son üç günde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 18 teröristi etkisiz hale getirdi” dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Mehmetçik, Son Üç Günde Irak Ve Suriye'nin Kuzeyinde 18 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi'


Bakan Akar, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen ’Geleneksel Memur-Sen Iftar Programi’nda, vatandaslarla bir araya geldi. Evine alin teriyle ekmek götüren memura, isçiye duyulan saygiya vurgu yapan Akar, “Sizler sendikalar olarak memurlarimizin, isçilerimizin haklarini korurken Mehmetçik de milletimize karsi yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karsi ülkemizin hakkini, hukukunu korumak için gece gündüz demeden zorlu arazi ve iklim sartlarinda büyük bir fedakarlik ve kararlilikla mücadelesini sürdürüyor” diye konustu.

Türk Silahli Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en yogun, kapsamli operasyonlarini gerçeklestirdigini belirten Akar, “Terör örgütünden ciddi kaçislar var. Teröristler bir tarafa, örgüt ölüyor. Insallah bitecekler” dedi.

Mehmetçigin sinirlarin, vatandasin korunmasi için ne gerekiyorsa yaptigini, yapmaya devam ettigini ifade eden Akar, “Arkalarinda kim olursa olsun, onlara kim silah, mühimmat, helikopter verirse versin bizim onlarla mücadelemiz bitmeyecek, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Mehmetçik, son üç günde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 18 teröristi etkisiz hale getirdi” açiklamasinda bulundu.

Akar, Mehmetçigin teröristler tarafindan ’girilemez’ olarak nitelendirilen yerlere girdigini, terör yuvalarini baslarina yiktigini belirterek, “24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 37 bin 756 terörist etkisiz hale getirildi” diye konustu.

Hudutlarin en ileri teknolojik imkanlar ve en kapsamli tedbirlerle korundugunu ifade eden Akar, “Hudutlarimiz Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü dönemini yasiyor” ifadesini kullandi. Terörle mücadeledeki kararli durus sayesinde önemli kazanimlarin elde edildigini belirten Akar, sunlari söyledi:

"Güvenlik ve bekamiza yönelik kazanimlarimiz varken bazilari çikip ‘biz terörist elebasini çikaracagiz’, ‘operasyonlari durduracagiz’ diyorlar. Bütün bu kazanimlari yerle bir etmek için büyük bir gayret gösteriyorlar. Bunlarla is birligi yapan bir Millet Ittifaki var. Bunlarla konusuyor, is birligi yapiyorlar. Biz bütün kalbimizle suna inaniyoruz, bu asil, büyük, kahraman ve fedakar millet bunlara müsaade etmeyecek. Bu bir zihniyet meselesi. Bu kadar zor, emek harcadigimiz, sehit verdigimiz zor sekilde elde ettigimiz kazanimlarin feda edilmesi bizim için büyük bir endise kaynagi. Teröristlerle arasina mesafe birakmayanlar, teröristleri dislamayanlar bizim için, bu millet için büyük bir problem, endise kaynagidir.”

Konusmasinin ardindan vatandaslar Bakan Akar’a yogun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA